bannerPos

Opbygger enorm frøpulje af agerrævehale på bare to år

Græsukrudtet agerrævehale har samme farve som hveden, når den endnu kun er at finde i bunden af afgrøden. Den kan derfor let putte sig. Helle Elander anbefaler derfor, at det er nu, man får udset sig eventuelle angreb og markeret op, hvilke marker, der er tale om. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
27-05-2020 15:34
Demonstrationsmark understreger, at der på bare to år udvikler sig græsukrudt i form af agerrævehale i så store mængder, at bekæmpelse alene med kemiske planteværn kan være vanskelig. Der bør tænkes i blandet andet sædskifteløsninger og sen såning.

I kornrige sædskifter er græsukrudt et stigende problem. Særligt rajgræs, agerrævehale og væselhale har bredt sig, da deres biologi er særlig godt tilpasset vintersæd. Samtidig er der også lokalt konstateret resistent rajgræs og agerrævehale over for visse ukrudtsmidler og i blandt andet England nedvisnes marker, hvor resistent agerrævehale har taget magten fra afgrøderne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next