Der ses nu lus, jordlopper og snegle i flere marker

Der er udløst bekæmpelse af bladlus i enkelte tidligt såede vinterbyg- og hvedemarker med 3-4 blade. Insektmidlet Kaiso Sorbie er igen på markedet, så der er fleksibilitet i tidspunktet for bekæmpelse rettet mod rapsjordloppens larve.

Kraftige angreb af kålbladlus på hjerteskuddet af vinterrapsplante. Nogle af bladene blev gule af angrebene, som var mere udbredte i marken end normalt. Fotograferet 20. september i år af Tine Lund, KHL. I denne rapsmark er omkring 75 procent af bladarealet bortgnavet af snegle. Selv på enkeltstående tidsler i marken ses der nu mange agersnegle. Fotograferet 27. september i år af Camilla Beck Nielsen, Agrovi. Akkumuleret fangst af rapsjordlopper i gule fangbakker i efterårene 2017-2022. Alle fangster er omregnet til fangster i store gule fangbakker, så tallene er sammenlignelige.
Kilde: Seges Innovation

Her i uge 39 har planteavlskonsulenterne igen indberettet deres observationer for skadegørere i markerne til Registreringsnettet på Seges Innovation.

Landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen giver her et kort overblik over ugens observationer landet over.

Forekomsten af bladlus følges igen i dette efterår i registreringsnettet i 32 vinterhvedemarker og 22 vinterbygmarker frem til og med 1. november.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også