DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Der bliver ikke de store klapsalver, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal dyste mod hinanden den 10. oktober på markerne ved Houlbjerg Møllegaard nordvest for Aarhus. Grundet corona-restriktioner har styregruppen fra Region Aarhus LandboUngdom besluttet at afholde stævnet uden tilskuere.

- Vi skal jo holde os under forsamlingsforbuddet, selvom vi har masser af plads på markerne. Og de eventuelle tilskuere vil skulle være tvunget til at sidde ned på en fast plads. Det synes vi ikke vil være en god oplevelse, og økonomisk vil det heller ikke give mening. Derfor har vi valgt helt at lukke af for tilskuere, fortæller styregruppeformand Jacob V. Laursen.

200 deltagere i hold

Der forventes cirka 200 deltagere, dommere og frivillige hjælpere til DM-stævnet. LandboUngdom-pløjere står for hovedkonkurrencen til DM, men der er også skolepløjning og veteranpløjning.

Alle inddeles i hold, som ikke må møde hinanden. Igen på grund af corona-reglerne.

- Vi håber på en god dag for alle deltagere alligevel, og vi er glade for, vi ikke skal aflyse helt, når vi nu har brugt et år på at planlægge.

Have håbet for familie-arrangement

Arrangørerne havde oprindeligt sat næsen op efter at gøre pløjestævnet til en festdag med aktiviteter, der kunne tiltrække børnefamilier fra Aarhus, Randers og Silkeborg. De planer er trin for trin blevet skruet ned, og nu er de frivillige arrangører landet på et stævne helt uden tilskuere. Men pløjes, det skal der.

- Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for, siger Jacob V. Laursen.

- Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for.

 Jacob V. Laursen, formand for styregruppen

teba

Læs også