bannerPos

»Katastrofe-kommissær« får grønt lys

Polske Janusz Wojciechowski bliver EU's næste landbrugskommissær. Foto: EuropaParlamentet

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
08-10-2019 13:49
Polske Janusz Wojciechowski er efter en ny høring tirsdag af alle grupper i Europa-Parlamentet blevet godkendt som EU’s næste landbrugskommissær.

I andet forsøg lykkedes det tirsdag for polske Janusz Wojciechowski at få Europa-Parlamentets landbrugsudvalgs godkendelse til, at han kan blive landbrugskommissær. Alle grupper i Parlamentet har således vendt tommelfingeren op ad for kommissæren, der ellers både før og efter sin første høring i sidste uge var udsat fra kritik fra alle sider for at svare særdeles ukonkret på spørgsmålene.

Under høringen i går klarede polakken sig dog meget bedre.

Det fortæller også Venstres Asger Christensen, der efter polakkens høring i sidste uge, kaldte kommissæren for en katastrofe for Danmark. Polakken havde således under høringen i sidste uge ikke lagt skjul på, at han især vil favorisere de mindre landbrug, som også er den type landbrug, som er klart mest fremtræden i  den nationalkonservative politikers eget hjemland.

- Han havde læst op på lektien, og havde taget kritikken til sig. Han sagde flere gange, at han vil tage sig af alle landmænd i Europa.

- At landdistrikterne også er en vigtig del, og der skal være plads til alle i den europæiske fødevareproduktion uanset om det er økologer eller intensive landbrug, siger han.

Han forklarer, at han dog selv personligt stadigvæk ikke bakker op om den nye kommissær, som han vil holde særdeles øje med.

- Altså han kom fra et udgangspunkt, som hed minus, minus, minus og kommer så op til et niveau, der hedder lige bestået. Vi kommer til at lægge meget mærke til ham, og de ting, som han vil sætte på dagsordenen. Jeg vil være meget vågen over de ting, som han lægger frem, siger Asger Christensen.

Sådan lyder det fra Gruppen af Europæiske Konservative og Reformister (ECR), som blandt huser Janusz Wojciechowskis nationalkonservative parti PiS:

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next