Ellemann: - V for fodslæbende i klimakampen

Hvis de borgerlige skal genvinde magten i dansk politik, vil det kræve en ambitiøs klimapolitik. 
Det slår Venstre-formand Jacob Ellemann fast i et interview hos dagbladet Information, hvor han påstår, at man på Christiansborg har et ansvar overfor kommende generationer.

- Man skal passe på ikke for ofte at blande politik og moral, men vi har en moralsk forpligtelse over for den næste generation. Det er en drejning, og det skal vi også erkende politisk og agere efter, siger han til Information.

Han slår dog fast, at det vil være muligt at vippe Mette Frederiksen (S) af pinden som statsminister til et kommende valg, der ligger et par år ude i fremtiden.

- Jeg tror på, at vi som borgerlige har bedre og mere effektive løsninger til at levere et mere velstående samfund og en grønnere fremtid videre til vores børn, siger han og tilføjer, at partiet har været  »for fodslæbende« i klimaspørgsmål tidligere.

Det hører dog med til historien, at rød blok længe har haft et solidt overtag i meningsmålingerne. Seneste måling fra Voxmeter gav den 28. juni rød blok 53,3 procent af stemmerne mod 44,7 procent til blå blok.
 

Læs også