Minister om flere penge: - Vi må kigge på det senere

Fødevareminister Rasmus Prehns (S) afvisning af flere penge til landbrugsaftale er nu langt fra så bastant som i sidste uge.

- Hvis de (blå blok, red.) så holder fast i deres ønske om flere penge, så må vi kigge på det senere, lyder de helt nye toner fra fødevareminsiter Rasmus Prehn i landbrugsforhandlingerne.

Der kommer ikke flere penge til forhandlingsbordet lød det i sidste uge fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) op til, at landbrugsforhandlingerne skulle genoptages efter sommerferien. Uden flere penge så bliver der ingen bred aftale, lød svaret fra partierne i blå blok. Fronterne var dermed trukket skarpt op, da parterne mødtes til landbrugsforhandlingerne tirsdag.

Over for Ritzau, ifølge SN.dk, lyder der dog nu helt andre toner omkring ønsket fra blå blok om flere penge fra fødevareministeren. Afvisningen på ingen måde så bastant som i sidste uge.

-  Lad os forhandle med afsæt i det. Der har jeg oplevet, at partierne sætter sig ned og forhandler. Og hvis de så holder fast i deres ønske om flere penge, så må vi kigge på det senere.

- Men jeg står ikke med flere penge lige nu, siger Rasmus Prehn.

Tirsdag var det CO2-delen af landbrugsaftalen, der blev forhandlet om. Forhandlingerne har her først og fremmest drejet sig om at blive enige om nogle mål og forhandle ud fra den aftaletekst, som regeringe lagde frem i sidste uge. På fredag er der planlagt forhandlinger om kvælstofområdet i landbrugsforhandlingerne.

Fra De Radikales landbrugsordfører Zenia Stampe lyder det på Twitter efter mødet tirsdag:

- Moderat optimistisk efter dagens landbrugsforhandlinger. Jeg hørte flere borgerlige partier presse på for ambitiøst, bindende reduktionsmål i stedet for regeringens udspil om et spænd på ml 40-60 pct. Og vægt på metodefrihed for at nå målet. Spændende!

Læs også