Den nye regering rykker klimamål frem

Danmark skal være klimaneutralt allerede i 2045. Det er en af ambitionerne for den nye regering, fortæller Mette Frederiksen.

I 2045 skal Danmark være klimaneutralt, og i 2050 skal Danmark have reduceret udledningen af CO2 med 110 procent. Det fortalte Mette Frederiksen, da hun, Jacob Ellemann og Lars Løkke i dag præsenterede regeringsgrundlaget på Marienborg.

- Danmark skal være klimaneutral i 2045. Vi skal levere en reduktion på 110 procent i forhold til 1990 i 2050. Vi indfører en CO2-afgift i dansk landbrug, og vi indfører en flyafgift, sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

- Og så kommer vi til at bruge mange af vores kræfter på faktisk at komme imod med de høje klimaambitioner. Det vil sige, at selvom det kan lyde kedeligt, så bliver det med et meget stærkt fokus på implementeringen, sagde statsministeren.

Målet om en 110 procents CO2-reduktion indebærer, at Danmark skal begynde at netto reducere drivshusgasserne i atmosfæren, eksempelvis via CO2-lagring, skovplantning og lignende, skriver Klimamonitor. Den CO2-afgift, som den nye regering, kommer til at blive ført tilbage til landbruget. 

Læs også