Fynske politikere blev klogere på grøn omstilling

Et flertal af de fynske Christiansborg-politikere var mandag samlet til debat og vidensdeling hos L&F Centrovice.

Næstformand for L&F Centrovice, Lars Iversen understregede, at dansk landbrug gerne vil samarbejde om at finde løsninger inden for blandt andet klima- og miljøudfordringerne.

Mandag den 6. februar var en stor del af Folketingets fynske medlemmer samlet til debat hos L&F Centrovice. Her fik de oplæg om biogas, vandplaner, klima og grøn omstilling og et fint indblik i det arbejde, der dagligt udføres af den fynske forening.

-Vi vil meget gerne invitere til et sådant møde en gang om året, sagde næstformand for L&F Centrovice, Lars Iversen.

- Vi ved, at vi har en opgave foran os. Vi vil meget gerne samarbejde om at finde en løsning. Det er altafgørende for vores erhverv, at vi når i mål med de udfordringer, der er inden for blandt andet klima- og miljøområdet, så der også fremadrettet er en fødevareproduktion i Danmark, understregede han.

Vigtigt at deltage

Sara Emil Baaring fra Socialdemokratiet var positiv overfor formiddagen og glædede sig over at få oplysning og mere viden inden for området.

- Det er et forholdsvist nyt område for mig, så når der kommer en invitation til dialog, mener jeg, at det er vigtigt at deltage.

Vil gerne samarbejde

Ligeledes var også Erling Bonnesen tilfreds med sin deltagelse.

- Formiddagen har vist, at landbruget gerne vil samarbejde. At landbruget gerne arbejder med på at finde fremtidens løsninger til at passe på klima, miljø og biodiversitet samtidig med, at vi fortsat producerer verdens bedste fødevarer.

De deltagende politikere var: Sara Emil Baaring, Thomas Skriver Jensen og Kim Aas Christensen, Socialdemokratiet, Karsten Hønge, SF, Mikkel Bjørn Sørensen, Dansk Folkeparti, Erling Bonnesen, Venstre og Jens Henrik Thulesen Dahl, Danmarks Demokraterne.

Læs også