Alternativet vil være landbrugsparti

Fra nu af skal en regering have den grønne omstilling som sit omdrejningspunkt, og der skal føres en helt anden politik – også på landbrugsområdet. Det er holdningen hos Alternativet, der forleden holdt årsmøde i Odense.

- Problemet er, at der endnu ikke er et vestligt land, som har bevist, hvordan man kan vækste på en bæredygtig måde. Det økonomiske system, vi har i dag, har været rigtig godt til at gøre os rige som land. Det har givet os en højere levestandard end vores forældre og bedsteforældre. Men det er samtidig også dét økonomiske system, der har skabt kriserne, vi står i. Som ødelægger planeten – naturen, miljøet og klimaet. Det er på tide at stoppe op. Være taknemmelige. Og så konkludere, at der er behov for et nyt system, sagde Franciska Rosenkilde, forperson for Alternativet ifølge Altinget.

Og for at få skub i tingene handler det for venstrefløjspartiet om at komme i regering. Og i et interview med DR siger Franciska Rosenkilde, at målet er at blive Danmarks nye landbrugsparti.

I den forbindelse sender hun en bredside afsted mod traditionelle landbrugsstøtter.

- De partier og interesseorganisationer, der indtil videre skulle have landbrugets interesser med sig, har svigtet helt enormt, fordi vi nu har et landbrug, der står og er alt for sent omstillet. Landbruget har i dag ikke reduceret deres klimagasser særligt de sidste 15 år. Det er et kæmpe politisk svigt, der kan ende med, at flere landbrug er nødt til at dreje nøglen om, fordi de ikke har fået hjælp til at omstille sig. Alternativet vil gerne gå sammen med erhvervet og hjælpe landbruget med at omstille sig, så de får nogle bedre strukturer til at være småskalalandbrug og plantebaserede landbrug.

Læs også