Bæredygtigt Landbrug indbyder til møde om iltsvind og klima

Bygholm Landbrugsskole lægger lokaler til, når Bæredygtigt Landbrug den 14. november giver en status på, hvad organisationen og den enkelte landmand arbejder med i kampen om dansk landbrugs fremtid.

Dansk landbrug er under voldsom beskydning i medierne, ikke mindst når det gælder iltsvindsproblematikken samt debatten om en kommende CO2-afgift.

- Nu er tiden kommet til at samle alle i og omkring fødevareerhvervet herhjemme for at give en status på, hvad Bæredygtigt Landbrug og den enkelte landmand har udrettet og stadig arbejder med i kampen for det danske landbrugs fremtid – for at få gejsten og glæden tilbage i erhvervet. Det sker med et fællesmøde på Bygholm Landbrugsskole i Horsens tirsdag den 14. november fra kl. 17 til 21, lyder det i en pressemeddelelse fra Bæredygtigt Landbrug.

- Landmænd landet over er frustrerede og kede af det ovenpå utallige måneders shitstorm uden de nødvendige nuancer og den obligatoriske faglighed. Derfor er det magtpåliggende for os overfor både beslutningstagere og meningsdannere at markere, at nok er nok, og at nu er landmændene herhjemme nødt til at reagere på uretfærdighederne, fortæller Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

Få gode tips

Foreningens direktør Kim Koch understreger, at det samtidig er vigtigt for Bæredygtigt Landbrug at fortælle medlemmer, andre landmænd plus alle andre interesserede i fødevaresektoren, hvordan virkeligheden forholder sig rent fagligt, og hvordan Bæredygtigt Landbrug rent faktisk arbejder for at påvirke tingene i den rigtige retning, både politisk og fagligt:

- Danske landmænd er internationale frontløbere indenfor den grønne omstilling, og det kommer til at gå endnu hurtigere i de kommende år. Her byder vi også i Bæredygtigt Landbrug ind med værktøjer og virkemidler i klimakampen, og det vil vi gøre de fremmødte klogere på ved mødet i Horsens, lyder det fra Kim Koch.

Forsamlingen på Bygholm Landbrugsskole vil få både faglige og juridiske input til diskussionen om iltsvind, klima og efterafgrøder fra Bæredygtigt Landbrugs egne indlægsholdere, Vestjyllands Andels direktør Steen Bitsch, NNF-forbundsformand Ole Wehlast, m.fl. Der er mulighed for debat og spørgsmål.

Tilmelding til mødet sker via Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside www.blb.dk.

- Nu er landmændene herhjemme nødt til at reagere på uretfærdighederne

Peter Kiær, formand, Bæredygtigt Landbrug

Læs også