Velas sender 5,1 millioner hjem til ejerforeningerne

Trods store investeringer i rekruttering leverer Velas et overskud på 5,1 millioner kroner. Hele overskuddet leveres direkte tilbage til de ni ejerforeninger.

Ny strategi, massiv rekruttering ind i vækstvisioner og en større omorganisering af virksomheden, der i sidste ende vil løfte kvaliteten af rådgivningen til kunderne.

2023 har været skelsættende for Velas, skriver rådgivningsvirksomheden i en pressemeddelelse, hvor man oplyser, at året har givet et overskud på 5,1 millioner kroner.

Velas er ejet af ni ejerforeninger, og hele overskuddet sendes i år tilbage til selvsamme foreninger, hvor de bruges til det lokalpolitiske arbejde til gavn for landmændene.

Bestyrelsesformand Nis Kristian Hjort, erklærer sig tilfreds med at man har formået at skabe en sund forretning, mens man gearer sig til fremtiden.

- Særligt er det imponerende, når man ser ind i de forandringer, der er sket i maskinrummet i Velas gennem det sidste år. Jeg tror ikke, at man nogensinde i dansk landbrugsrådgivnings historie har set så stor en omvæltning på de indre linjer på så kort tid – til det gode vel at mærke. Vi er som samlet bestyrelse fuld af forventning til fremtiden. Det her bringer Velas styrket ind i fremtiden, lyder det fra formanden.

Investeret i transformation

Jacob Christiansen tiltrådte som adm. direktør i Velas den 1. november 2022, og en af hans første opgaver var at lægge en ny strategi frem mod 2027. Strategien blev præsenteret for medarbejderne op til sommerferien i 2023, og eksekveringsfasen har nu varet et halvt års tid.

- Landmændenes behov kommer til at ændre sig, og den udvikling skal vi som rådgivningsvirksomhed evne at følge. Derfor har vi siden sommerferien investeret massivt i organisationen og i en tilgang af nye dygtige medarbejdere, der skal understøtte eksisterende fagområder og udvikle nye til gavn for vores kunder, siger Jacob Christiansen og peger på, at en del af rekrutteringerne har været på bæredygtighedsfronten, ligesom der er sat øget fokus på CO2-reducerende tiltag og bæredygtige energikilder såsom solceller og biogas.

- Vi har haft stor succes med at tiltrække og ansætte specialister både i og uden for landbruget, og tilsvarende har vi nu kun meget få, der stopper hos os. Samtidig har vi kunder, der står i kø for at komme ind hos os, og lige nu er vores største begrænsning at få oplært de nye medarbejdere, så vi kan øge kapaciteten. En succesfaktor i år er at få indkørt alle mand, så vi kan fortsætte væksten yderligere, siger Jacob Christiansen.

Læs også