Alle holder møder - Men ingen grund til panik

Torsdag formiddag står i mødernes tegn over stort set hele linjen mht. hvordan man konkret skal forholde sig på virksomheds- interesseorganisations- og styrelses-niveau. Men budskabet fra i går aftes holder stadig: »Ro på«

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede onsdag på et pressemøde til, at borgerne herhjemme ikke begynder at hamstre varer.

Til trods for dette var der meldinger i store dele af landet om, at folk var gået på amokløb til de nærmeste supermarkeder for at fylde indkøbsvognene til randen.

Torsdag formiddag lyder meldingen fra flere store virksomheder og organisationer, at der holdes en masse møder om, hvad der skal ske helt konkret i den kommende tid, men at de vil vende tilbage til os, så snart der er nyt.

Men indtil da holder budskabet fra Landbrug & Fødevarer onsdag aften stadig: Der er ingen grund til panik.

»Forsyningskæderne og adgangen til fødevarer kører som hidtil. Det gælder dagligvarer, fødevarekontrollen, affaldsindsamling og energi. Der er hverken grund til panik eller hamstring,« lyder det i en skriftlig kommentar fra Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Anne Arhnung, i et skriftligt citat.

»Selvfølgelig er vores virksomhedsmedlemmer berørte af situationen - også økonomisk - men de står først og fremmest sammen om at holde Danmark forsynede og mætte, mens vi passer på hinanden og vores sundhedsvæsen.«

Læs også