EU-debat og gårdbesøg

EU’s landbrugspolitik og Holstein-køer var de to centrale emner, da Løsdriftsforeningen og Holstein Sønderjylland besøgte Nørupgaard, som i mange år har været drevet af Asger Christensen, der i 2019 blev medlem af Europa-Parlamenet.

Asger Christensen driver også stadig sin gård Nørupgaard. Arkivfoto

EU-LANDBRUG Asger Christensen var begejstret for at mødes med medlemmerne af de foreninger:

- Det er vigtigt at dele erfaringer med hinanden. Kun sådan bliver vi bedre landmænd, og det er til gavn for forbrugerne, køerne og klimaet.

EU-parlamentarikeren har været landmænd i mere end 35 år, men hverdagen på gården i Jordrup er nu skiftet ud Bruxelles. Her sidder han i landbrugsudvalget, hvor han arbejder med at udvikle EU’s landbrugspolitik.

- Jeg er meget glad for, at jeg min erfaring som landmand med mig. Det giver mig en vigtig viden, når vi skal diskutere nye politiske forslag. Min baggrund gør, at det ofte er mig, som argumenterer for færre og mere fornuftige regler.”

Netop arbejdet i EU og den kommende landbrugsreform blev diskuteret med både Løsdriftsforeningen og Holstein Sønderjylland, som hver efter deres besøg på Nørupgaard fik et oplæg og debat med Asger Christensen.

jba

 

Læs også