bannerPos

Forbud mod glyphosat vil øge udledningen af kvælstof markant

Formand for Plantesektionen i L&F, Torben Hansen, påpeger, at et glyphosat-forbud får konsekvenser for miljøet i form af højere udledning af kvælstof.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
14-01-2020 07:12
Bliver glyphosat forbudt i Danmark, så vil det betyde en merudledning af kvælstof på årligt 8.300 tons, lyder det fra planteformand.

Det bliver ikke kun økonomisk dyrt for landmændene, hvis glyphosat bliver forbudt. Også miljøet kommer til at skulle betale en pris, lyder det fra Landbrug & Fødevarers planteformand, Torben Hansen.

På dagens årsmøde i Plantesektionen i Landbrug & Fødevarer, vil han blandt andet præsentere beregninger, som viser, hvad der kvælstofmæssigt bliver konsekvensen af et totalforbud.

- Vi skal vel ud at stub-behandl

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next