bannerPos

Ny EU-aftale rummer stort dansk landbrugspotentiale

EU’s handelsaftale med Vietnam er rent guf, også for dansk agribusiness, mener direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen. Foto: Flemming Erhard
14-02-2020 08:00
EU-Parlamentet har godkendt en handelsaftale mellem de 27 EU-lande og Vietnam, og det er en aftale, der ifølge Landbrug & Fødevarer rummer et stort potentiale for dansk landbrug.

I løbet af 2020 er der udsigt til, at Danmark vil kunne øge samhandlen med Vietnam, hvor der bor 95 millioner indbyggere, og hvor andelen af fattige mennesker de senere år har været stærkt faldende.

Det skyldes en ny handelsaftale, som EU-Kommissionen har indgået med det sydøstasiatiske land.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 
Side 1 af 1773 (35441 artikler)Prev1234567177117721773Next