Mette Frederiksen: Regeringen har ikke lukket minkerhvervet

Selvom regeringen har krævet alle mink i Danmark aflivet, så har regeringen ikke besluttet at lukke minkerhvervet, mener statsminister Mette Frederiksen.

Statsminister Mette Frederiksen endte onsdag i en diskussion med Søren Pape (K) om, hvorvidt regeringen besluttede at lukke minkerhvervet eller ej.
Statsminister Mette Frederiksen endte onsdag i en diskussion med Søren Pape (K) om, hvorvidt regeringen besluttede at lukke minkerhvervet eller ej.

Under en debat med De Konservatives formand, Søren Pape, under onsdagens hasteforespørgsel i Folketinget afviste statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen har villet lukke minkerhvervet i Danmark ned.

- Der er ikke tale om, at regeringen har truffet en beslutning om at nedlukke minkerhvervet i Danmark. Det har vi ikke truffet beslutning om. Det er ikke den beslutning, der er truffet.

- Vi kommer hele tiden tilbage til den samme diskussion. Der er politik, og der er jura. Regeringen har ikke truffet beslutning om at lukke minkerhvervet. Regeringen har truffet en beslutning om, at minkene skal aflives. Det er to forskellige beslutninger, sagde Mette Frederiksen.

Svaret fik Søren Pape til at stille modspørgsmålet:

- Hvis alle mink er aflivet er aflivet, vil statsministeren så helt seriøst påstå, at der stadig er et minkerhverv i Danmark?

Ifølge den konservative formand finder Mette Frederiksen en »juridisk krog at hænge det op på«, når hun påstår, at regeringen ikke har truffet beslutning om at lukke minkerhvervet ved at kræve alle mink aflivet.

- Nu er hr. Søren Pape ligesom jeg selv tidligere justitsminister. Og når man spørger med jura, så bliver man også nødt til at svare med jura. Og det er ikke den beslutning, som regeringen træffer.

- Når det er sagt, så har regeringen ikke på noget tidspunkt, på noget tidspunkt, sagt, at man bare med et fingerknips, som jeg tror det bliver antydet, så vil kunne kunne starte en minkprodution a la den, vi har været kendt for i Danmark, fra den ene dag til den anden. Det ved alle, sagde Mette Frederiksen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

De Konservatives fødevareordfører Per Larsen har på Facebook kommenteret statsminsiterens svar omkring, at hun ikke har nedlukket minkerhvervet i Danmark:

Det her er det mest voldsomme, som du kommer til at læse i dag - så følg lige med! Forestil dig, at du går ind i en...

Slået op af Per LarsenOnsdag den 25. november 2020

 

Læs også

Agerskovgruppen vil trække Danmark væk fra afgrunden
EU-advokat: EU-Domstolen hamrer en pæl gennem danske gebyrstigninger
V-ordfører: Regeringen spillede ud med 3,8 milliarder til minkavlerne
Landbruget på vej med flere fjord-analyser
Salg af CO2-certifikater - klap lige hesten lidt endnu
Bak nu op om Bæredygtigt Landbrug