Regeringen letter adgangen til udenlandsk arbejdskraft

Det skal blive lettere at få udenlandske medarbejdere i arbejde i Danmark, lover regeringen. Der skabes nu mere gennemsigtighed i den dokumentation, ansøgningen behandles ud fra, så de pågældende medarbejdere hurtigere kan komme i gang ude i virksomhederne.

Regeringen vil efter forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler gennemføre en række regelforeneklinger, der har til formål at understøtte virksomheders adgang til udenlandsk arbejdskraft og fjerne regler der står i vejen for transportsektoren.
Virksomhedsforum for enklere regler arbejder løbende med at indsamle og sende forslag til regeringen, så virksomheder i Danmark kan slippe for unødvendige regler og byrder.
I oktober 2017 stillede Virksomhedsforum for enklere regler en række forslag til regelforenkling indenfor både transportsektoren og virksomheders arbejde med at sikre kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Regeringen har nu gennemgået forslagene og en række tidligere fremsendte forslag og gennemfører i alt 31 forslag helt eller delvist. 

 

Lover bedre vejledninger og retningslinjer


Det glæder erhvervsminister Brian Mikkelsen (C):
- Vi skal hele tiden have fokus på at rydde ud i junglen af regler og administrative byrder. Derfor er Virksomhedsforums forslag meget værdsat, og vi gør, hvad vi kan, for at imødekomme så mange som muligt, siger han i en pressemeddelelse.
Danske transportvirksomheder vil for eksempel ikke fremover blive mødt af samme unødvendige administrative praksis, når virksomhederne anvender chauffører fra andre EU eller EØS-lande, der er bosat i Danmark.
Virksomheder, der efterspørger og anvender kvalificeret arbejdskraft vil desuden opleve bedre vejledninger og retningslinjer på området. For ansøgere af arbejdstilladelser bliver der skabt mere gennemsigtighed i den dokumentation, ansøgningen behandles ud fra, så de pågældende medarbejdere hurtigere kan komme i gang ude i virksomhederne.

 

Unødvendige regler kan indberettes


- Når virksomheder har brug for at ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, er det vigtigt at der ikke står unødige regler i vejen for dem. Kvalificerede udlændinge kan være nødvendige for virksomhedernes mulighed for at levere på den næste ordre og dermed bidrage til vækst i Danmark, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.
Regeringen har i denne omgang også vedtaget 18 regelforenklinger som Virksomhedsforum tidligere har sendt til regeringen. 
Alle virksomheder, der oplever unødvendige regler eller byrder, kan kontakte Virksomhedsforum på www.enklereregler.dk. 
Alle indsendte bemærkninger og forslag behandles af Virksomhedsforum, som løbende sender forslagene videre til regeringen.
  

  
 

 

 

 

 

 

Læs også