bannerPos

Venstre-ordfører positivt indstillet over for SV-regering

Den nye situation i dansk politik kræver nytænkning og ansvarlighed, siger Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen, der roser sin chefs, statsminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om en mulig SV-regering.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
16-05-2019 13:56
Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen foretrækker stadig et flertal bestående af den nuværende blå blok, men er positiv over for statsministerens åbning om regeringssamarbejde med Socialdemokratiet efter valg.

At statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag har meldt ud, at han ikke vil være statsminister med støtte fra den yderligtgående højrefløj i dansk politik, men i stedet i den situation vil forsøge at danne regering med Socialdemokratiet, bliver positivt modtaget af Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen.

- Jeg går til valg på, at de fire partier, der i dag har flertallet, altså V, LA, K og DF også har det efter valget. Men den nye situation i dansk politik kræver nytænkning og ansvarlighed. Vi ser ekstremer på både højrefløjen og venstrefløjen, og det må ikke være det, som sætter dagsordenen. Så ender det i en mudret situation efter valget, så må vi få det afprøvet hen over midten, siger han.

Ifølge Erling Bonnesen vil et samarbejde i en sådan »mudret situation« med Socialdemokratiet også være med til at sikre landbrugets situation, hvor Venstremanden fortæller, at han har meget fokus på landbrugets konkurrenceevne.

Men hvor langt mener du, at I og Socialdemokratiet står fra hinanden på dit politikområde?

- Det er klart, at der er forskelle. Der er klare forskelle. Det var os i Venstre, der fik landbrugspakken op at stå og fik den forhandlet på plads med de andre blå partier. Der ville S ikke umiddelbart være med. 

- Senest da vi havde Tørkepakken, hvor Socialdemokratiet var med, ville de dog ikke ville bruge så meget som én bøjet femøre på landbruget. De ville kun være med til at bruge de penge, der var af overskudspenge fra nogle konti i 2018, siger Erling Bonnesen med henvisning til den pakke, som regeringen selv har givet udtryk for blev mindre end først forventet.

- Det blev en lille tørkepakke, men trods alt kom vi på plads og fik lavet en aftale om multifunktionel jordfordeling, som også kan spille ind i den aktuelle miljø-, og klimadebat. Så der er nogle punkter, hvor det kan lykkes med socialdemokraterne, og så er der også nogle punkter, hvor der selvfølgelig er knaster. 

- I en mudret politisk situation, så kalder det dog på, at nogle tager ansvar, siger Erling Bonnesen. 

Ikke ukendt at samarbejde med S

Venstremanden, der fra 1994 og frem til 2006 var borgmester i Broby Kommune, der i dag er en del af Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller, at han heller ikke er ukendt med bredt samarbejde hen over den traditionelle midte i dansk politik.

- Jeg har tre gange konstitueret kommunalbestyrelser og var borgmester i 12 år baseret på brede flertal. Her gik vi til valg på, hvad vi hver især ville, og så ved forhandlingsbordet konstituerede vi bredt bagefter. 

- Så jeg kan godt se ind i det. Selvfølgelig vil jeg helst have den rene vare med rent blåt grundlag, men jeg kan godt se ind i det andet også, og det kan også lade sig gøre. Det skal afprøves, hvis situationen opstår, siger Erling Bonnesen.

Venstremanden fortæller, at han ikke på forhånd før pressemødet torsdag formiddag var orienteret om, at Lars Løkke Rasmussen ville komme ud med sin opsigtsvækkende udmelding. På pressemødet lød det fra Lars Løkke Rasmussen, at han som Venstres formand udtalte sig på vegne af hele partiet, når han taler om et eventuelt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

- Det var kun ham selv, der har vidst noget om det. Vi var i går (onsdag, red.) med til at fejre hans halvrunde fødelsdag (55 år, red), og her var det godt at se en Lars Løkke i topform. Og nu er det også dejligt at se et godt, solidt lederskab. Vi går efter et blåt flertal, men opstår der en mudret situation, så kalder det i den grad på ansvar, siger Erling Bonnesen.

Digitale muligheder og øget rådgivning giver bedre bundlinje hos landmænd

Ny analyse viser, at 19 landmænd, der var de første til at teste Seges’ digitale økonomistyringsprogram Dashboard, har oplevet markante forbedringer af deres økonomi.

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Anerkendt i samfundskontrakten

- Moderniseringsstøtten til nybygning af moderne slagtesvineanlæg er samfundets anerkendelse af vores bidrag til samfundsøkonomien og beskæftigelsen, siger Lars Jensen, Stensager Svin.

Billigere stipladser til slagtesvinene

»Konceptstalden« er ifølge Seges Svineproduktion, et billigere, men produktionssikkert bud på et alternativ til den traditionelle slagtesvinestald.

- Er vi da virkelig så ulandsbetragtet, at en ansøger ikke vil bo med os

At lederen af Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har tjenestested i København fører nu til, at Venstre indkalder både finansminister og fødevareminister til åbent samråd. Landboformand undrer sig også.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.
Side 1 af 1773 (35449 artikler)Prev1234567177117721773Next