bannerPos

Venstre-ordfører positivt indstillet over for SV-regering

Den nye situation i dansk politik kræver nytænkning og ansvarlighed, siger Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen, der roser sin chefs, statsminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om en mulig SV-regering.

Lasse Ege Pedersen

16-05-2019 13:56
Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen foretrækker stadig et flertal bestående af den nuværende blå blok, men er positiv over for statsministerens åbning om regeringssamarbejde med Socialdemokratiet efter valg.

At statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag har meldt ud, at han ikke vil være statsminister med støtte fra den yderligtgående højrefløj i dansk politik, men i stedet i den situation vil forsøge at danne regering med Socialdemokratiet, bliver positivt modtaget af Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen.

- Jeg går til valg på, at de fire partier, der i dag har flertallet, altså V, LA, K og DF også har det efter valget. Men den nye situation i dansk politik kræver nytænkning og ansvarlighed. Vi ser ekstremer på både højrefløjen og venstrefløjen, og det må ikke være det, som sætter dagsordenen. Så ender det i en mudret situation efter valget, så må vi få det afprøvet hen over midten, siger han.

Ifølge Erling Bonnesen vil et samarbejde i en sådan »mudret situation« med Socialdemokratiet også være med til at sikre landbrugets situation, hvor Venstremanden fortæller, at han har meget fokus på landbrugets konkurrenceevne.

Men hvor langt mener du, at I og Socialdemokratiet står fra hinanden på dit politikområde?

- Det er klart, at der er forskelle. Der er klare forskelle. Det var os i Venstre, der fik landbrugspakken op at stå og fik den forhandlet på plads med de andre blå partier. Der ville S ikke umiddelbart være med. 

- Senest da vi havde Tørkepakken, hvor Socialdemokratiet var med, ville de dog ikke ville bruge så meget som én bøjet femøre på landbruget. De ville kun være med til at bruge de penge, der var af overskudspenge fra nogle konti i 2018, siger Erling Bonnesen med henvisning til den pakke, som regeringen selv har givet udtryk for blev mindre end først forventet.

- Det blev en lille tørkepakke, men trods alt kom vi på plads og fik lavet en aftale om multifunktionel jordfordeling, som også kan spille ind i den aktuelle miljø-, og klimadebat. Så der er nogle punkter, hvor det kan lykkes med socialdemokraterne, og så er der også nogle punkter, hvor der selvfølgelig er knaster. 

- I en mudret politisk situation, så kalder det dog på, at nogle tager ansvar, siger Erling Bonnesen. 

Ikke ukendt at samarbejde med S

Venstremanden, der fra 1994 og frem til 2006 var borgmester i Broby Kommune, der i dag er en del af Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller, at han heller ikke er ukendt med bredt samarbejde hen over den traditionelle midte i dansk politik.

- Jeg har tre gange konstitueret kommunalbestyrelser og var borgmester i 12 år baseret på brede flertal. Her gik vi til valg på, hvad vi hver især ville, og så ved forhandlingsbordet konstituerede vi bredt bagefter. 

- Så jeg kan godt se ind i det. Selvfølgelig vil jeg helst have den rene vare med rent blåt grundlag, men jeg kan godt se ind i det andet også, og det kan også lade sig gøre. Det skal afprøves, hvis situationen opstår, siger Erling Bonnesen.

Venstremanden fortæller, at han ikke på forhånd før pressemødet torsdag formiddag var orienteret om, at Lars Løkke Rasmussen ville komme ud med sin opsigtsvækkende udmelding. På pressemødet lød det fra Lars Løkke Rasmussen, at han som Venstres formand udtalte sig på vegne af hele partiet, når han taler om et eventuelt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

- Det var kun ham selv, der har vidst noget om det. Vi var i går (onsdag, red.) med til at fejre hans halvrunde fødelsdag (55 år, red), og her var det godt at se en Lars Løkke i topform. Og nu er det også dejligt at se et godt, solidt lederskab. Vi går efter et blåt flertal, men opstår der en mudret situation, så kalder det i den grad på ansvar, siger Erling Bonnesen.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next