bannerPos

Venstre-ordfører positivt indstillet over for SV-regering

Den nye situation i dansk politik kræver nytænkning og ansvarlighed, siger Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen, der roser sin chefs, statsminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om en mulig SV-regering.

Lasse Ege Pedersen

16-05-2019 13:56
Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen foretrækker stadig et flertal bestående af den nuværende blå blok, men er positiv over for statsministerens åbning om regeringssamarbejde med Socialdemokratiet efter valg.

At statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag har meldt ud, at han ikke vil være statsminister med støtte fra den yderligtgående højrefløj i dansk politik, men i stedet i den situation vil forsøge at danne regering med Socialdemokratiet, bliver positivt modtaget af Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen.

- Jeg går til valg på, at de fire partier, der i dag har flertallet, altså V, LA, K og DF også har det efter valget. Men den nye situation i dansk politik kræver nytænkning og ansvarlighed. Vi ser ekstremer på både højrefløjen og venstrefløjen, og det må ikke være det, som sætter dagsordenen. Så ender det i en mudret situation efter valget, så må vi få det afprøvet hen over midten, siger han.

Ifølge Erling Bonnesen vil et samarbejde i en sådan »mudret situation« med Socialdemokratiet også være med til at sikre landbrugets situation, hvor Venstremanden fortæller, at han har meget fokus på landbrugets konkurrenceevne.

Men hvor langt mener du, at I og Socialdemokratiet står fra hinanden på dit politikområde?

- Det er klart, at der er forskelle. Der er klare forskelle. Det var os i Venstre, der fik landbrugspakken op at stå og fik den forhandlet på plads med de andre blå partier. Der ville S ikke umiddelbart være med. 

- Senest da vi havde Tørkepakken, hvor Socialdemokratiet var med, ville de dog ikke ville bruge så meget som én bøjet femøre på landbruget. De ville kun være med til at bruge de penge, der var af overskudspenge fra nogle konti i 2018, siger Erling Bonnesen med henvisning til den pakke, som regeringen selv har givet udtryk for blev mindre end først forventet.

- Det blev en lille tørkepakke, men trods alt kom vi på plads og fik lavet en aftale om multifunktionel jordfordeling, som også kan spille ind i den aktuelle miljø-, og klimadebat. Så der er nogle punkter, hvor det kan lykkes med socialdemokraterne, og så er der også nogle punkter, hvor der selvfølgelig er knaster. 

- I en mudret politisk situation, så kalder det dog på, at nogle tager ansvar, siger Erling Bonnesen. 

Ikke ukendt at samarbejde med S

Venstremanden, der fra 1994 og frem til 2006 var borgmester i Broby Kommune, der i dag er en del af Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller, at han heller ikke er ukendt med bredt samarbejde hen over den traditionelle midte i dansk politik.

- Jeg har tre gange konstitueret kommunalbestyrelser og var borgmester i 12 år baseret på brede flertal. Her gik vi til valg på, hvad vi hver især ville, og så ved forhandlingsbordet konstituerede vi bredt bagefter. 

- Så jeg kan godt se ind i det. Selvfølgelig vil jeg helst have den rene vare med rent blåt grundlag, men jeg kan godt se ind i det andet også, og det kan også lade sig gøre. Det skal afprøves, hvis situationen opstår, siger Erling Bonnesen.

Venstremanden fortæller, at han ikke på forhånd før pressemødet torsdag formiddag var orienteret om, at Lars Løkke Rasmussen ville komme ud med sin opsigtsvækkende udmelding. På pressemødet lød det fra Lars Løkke Rasmussen, at han som Venstres formand udtalte sig på vegne af hele partiet, når han taler om et eventuelt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

- Det var kun ham selv, der har vidst noget om det. Vi var i går (onsdag, red.) med til at fejre hans halvrunde fødelsdag (55 år, red), og her var det godt at se en Lars Løkke i topform. Og nu er det også dejligt at se et godt, solidt lederskab. Vi går efter et blåt flertal, men opstår der en mudret situation, så kalder det i den grad på ansvar, siger Erling Bonnesen.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next