Specialfodervirksomhed fordobler næsten overskuddet

Specialfodervirksomheden AB Neo A/S (tidligere Agilia) leverer et stærkt resultat i Danmark i regnskabsåret 2019/20.

Niels Langkjær kan glæde sig over, at AB Neo, der tidligere var kendt under navnet »Agilia«, leverede et driftsresultat på 27,2 millioner kroner mod 14,1 millioner kroner året før. Foto: Daniel Bank
Niels Langkjær kan glæde sig over, at AB Neo, der tidligere var kendt under navnet »Agilia«, leverede et driftsresultat på 27,2 millioner kroner mod 14,1 millioner kroner året før. Foto: Daniel Bank

På trods af et år, hvor uforudsigelighed har præget samfund, økonomi og produktion, kan AB Neo (tidligere Agilia) præsentere et positivt regnskab for året 2019/20 i Danmark. 

Specialfodervirksomheden præsenterer således et resultat på 21,2 millioner kroner efter skat. Det er en stigning fra 11 millioner året før. Virksomheden har dermed en egenkapital på 151,5 millioner kroner ved regnskabsafslutning.

Resultatet er blandt andet en naturlig del af den rejse, virksomheden er på mod at blive førende leverandør af specialfoderløsninger til højtydende unge husdyr. 

- Det regnskab, vi aflægger, hænger godt sammen med den vækstplan, der er lagt for virksomheden. Vi geninvesterer stadig en stor del af vores overskud i udvidelser af faciliteter, mandskab og produktportefølje for at være parat til fremtiden og følge med udviklingen i branchen, fortæller økonomichef i den danske division af AB Neo, Niels Langkjær.

Efterspurgte varer

Det pæne resultat skyldes primært et stigende salg og markedsandele i Europa.

- Vores kerneprodukter i AB Neo har vist, at de virker og kan levere resultater. Derfor er vores produkter blevet en efterspurgt vare, som vi også kan se på salget. Vi er både kommet ud på nye markeder i hele verden og hævet markedsandelen på hjemmemarkedet, siger Niels Langkjær.

AB Neo forhandler blandt andet de funktionelle proteinprodukter AlphaSoy og Cellpro, der ikke blot er vokset kraftigt i grisesegmentet, men også med stor succes er introduceret til fjerkræ. Ligeledes er der stor interesse omkring mælkeerstatningen DanMilk og mælkeanlægget til grise, Pump’n’Grow. 

Nyt europæisk samarbejde

Fra 1. september 2020 indgik Agilia i en ny europæisk division, AB Neo, med tre andre specialfodervirksomheder, spanske ASN og Primary Diets i England og Polen. Divisionen sælger foderkoncepterne Primary Diets og Agilia. 

- Med AB Neo får vi flere kræfter at samarbejde med, og vi får rigere mulighed for udvikling, innovation, større produktionsfaciliteter, nye teknologier og en bredere produktportefølje, siger Niels Langkjær.

Det er blandt andet på tegnebrættet, at man vil udvide produktionsfaciliteterne i løbet af et-to år ved siden af de nuværende faciliteter ved Videbæk.

db

Læs også

Norsk Arla-rival leverer rekordregnskab: Vi klarer os godt, men andre gør det endnu bedre
Lantmännen præsenterer rekordoverskud
LDM: Arla har gjort det godt
Salg af mærkevarer mere end reddede Arla-regnskab
Arla øger efterbetaling markant
Coronakrise ingen hindring: Arla i fremgang i 2020 giver plads til større efterbetaling