WekoAgro leverer rekordresultat

Det nye offentliggjorte regnskab for WekoAgro viser et rekordoverskud på 10,9 mio. kr. efter skat.

WekoAgro er placeret på fire lokaliteter i landet, og er både importør og forhandler af flere kendte maskinmærker, herunder Horsch, Annaburger, SIP græsmaskiner, AVR kartoffelmaskiner, Fasterholt vandingsmaskine, med flere.

Og nu viser firmaet et imponerende regnskab.

- Det er i høj grad medarbejdernes skyld, at vi kan levere så godt et resultat og har en fleksibel kapacitet. Jeg er glad for, at vi har succes med at tiltrække de rette medarbejdere, f.eks. vores landbrugsmaskinmekanikere, siger Tom Myrdal, administrerende direktør for WekoAgro Machinery.

WekoAgro havde for tre år siden 22 ansatte. Nu har de 60 ansatte.

Han glæder sig over motiverede medarbejdere, og at det stadig kan lade sig gøre at have en flad struktur med ét ledelseslag. Det skaber en hurtig beslutningstagning, hvilket matcher branchen, hvor WekoAgro handler direkte med landmændene. 

- Medarbejderne er ikke bange for at tage ansvar og hurtige beslutninger, og det er vigtigt, når man har med denne branche at gøre. Kunderne forventer hurtig, kompetent rådgivning og løsningsorienteret mindset, og det har vores medarbejdere formået at bringe til virksomheden, siger Tom Myrdal. 

Trækker vejret

Det har været et godt år i alle hjørner af WekoAgro, hvor alle afdelinger har leveret, så WekoAgro kan præsentere et resultat på 10,9 mio. kr. efter skat. 

I Bording og Hoven har der været travlt med at servicere kunderne og deres kartoffel- og vandingsudstyr. WekoAgro har fået oprettet eget Brugtcenter i Anbæk med egne medarbejdere, som før var i eksterne hænder. Det har givet et godt salgsflow at have de brugte maskiner tæt på den øvrige forretning.  

Endelig har kunderne fortsat købt landbrugsmaskiner af mærkerne Horsch og Annaburger, som WekoAgro har importeret siden 2000. 

Opkøbene af virksomhederne i Bording og Hoven har givet en rigtig god synergi i forhold til processer og produkter, men også i forhold til medarbejdere. De to afdelinger minder meget om hinanden kulturelt set, og samarbejdet er blevet rigtig godt. Opkøbene har også været med til at give vækst:

- Jeg vil ikke afvise, at vi fremadrettet kommer til at købe flere virksomheder. Lige nu er det fint at trække vejret efter et travlt år med en vækst i salget på over 50 procent. Dog er vi hele tiden på udkig efter de rigtige folk, så vi kan servicere kunderne optimalt,”tilføjer Tom Myrdal. 

WekoAgro Machinery Hammel A/S og WekoAgro Machinery A/S ejes i dag 100 procent af WekoAgro Machinery Holding, efter at man i 2020 købte de sidste aktier af tredjemand. Ejerkredsen er lensgreve Bendt Wedell og direktør Christian Dybdal Christensen. 
 

Læs også

Hjælpepakker og snarrådighed: Messecenter kom godt gennem corona-år
CNH Industrial Danmark går markant frem på bundlinjen
Flot resultat fra Holst Sørensen
Landbrugsforskerpark med stort underskud efter fusion
Staldinventarfirma fordobler årsresultatet
Bekymring trods tredobling af bundlinjen: Dalbo ruster sig mod stigende stålpriser