Staldudstyrsproducent har haft et fantastisk år

ACO Funki A/S, der specialiserer sig i udvikling og produktion af staldsystemer til svineproducenter, havde i 2020 en omsætningsvækst på 20 procent.

Virksomheden ACO Funki har manøvreret i et vanskeligt år påvirket af Covid-19 og afrikansk svinepest på godt og ondt. Firmaet har holdt hjulene i gang hele perioden og har haft travlt, lyder det i en pressemeddelelser.

Hjemmemarkedet har i året 2020 haft en vækst på 9 procent og den totale eksport en vækst på 25 procent.

- Væksten kommer bla. fra vores nye afdeling i Kina som har haft et meget travlt år med en stor salgsvækst. Projekterne i Kina er store med meget tekniske produkter, Ikke alt har været lige let, ingen rejser til Kina har været muligt pga. Covid-19. Men det lykkedes at udføre supervision over teams med installatører on-site i China, lyder det i pressemeddelelsen.

ACO Funki har i 2020 også leveret store projekter til Rusland, hvorimod Asien har være meget præget af den føromtalte afrikanske svinepest.

Årets resultat på godt 12,5 millioner kroner før skat betegnes som tilfredsstillende set i lyset af de store udfordringer.

Virksomheden har udbetalt et bonus beløb til medarbejderne her op til sommerferien som tak for den store indsats.

- ACO Funki A/S vil i fremtiden blive en endnu stærkere og mere væsentlig spiller, indenfor salg af staldmekaniseringsprodukter til svineproduktionen world-wide. Dette sker med ACO koncernen som kapitalstærk ejer i ryggen, skriver Aco Funki.

Læs også