Svære markedsvilkår halverer overskuddet hos stor foderproducent

Foderproducenten AB Neo har fået halveret sit overskud i kølvandet på nedlægningen af det danske minkerhverv, høje fragtpriser og svære vilkår for svineproducenten.

Foderproducenten AB Neo, som samler ekspertisen fra fire europæiske virksomheder, men er indregistreret i Danmark, har fået halveret sit overskud. Det fremgår af virksomhedens årsregnskab, som gælder for perioden 1. september 2020 til 31. august 2021. 

Resultatet efter skat er endt på 10,5 millioner kroner. I regnskabet, året før, lød overskuddet på 21,2 millioner kroner. I regnskabet skriver AB Neo i sin ledelsesberetning, at årsagen til det store fald skal findes i en række svære vilkår på markedet.

- Vi havde et godt momentum og øget salg på vores nøgleprodukter på vores kerneeksportmarkeder. Resultatet er blevet påvirket negativt af nedlukningen af den danske minkindustri, de øgede fragtpriser til havs og den svære markedssituation for de europæiske griseproducenter. Samtidig er virksomheden forsat med at investere i ansatte og produkter til fremtidig vækst, ligesom Covid-19 har forsinket salget på nye markeder, skriver ledelsen i sit regnskab.

Regnskabet viser til gengæld en øget egenkapital på 115 millioner kroner. Det er en stigning på cirka ni millioner kroner i forhold til samme periode, året før. 

Læs også