Igen nyt rekordregnskab: Velas udlodder 90 procent til ejerne

Velas, der er landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget, har løftet indtjeningen betydeligt og kommer ud af 2021 med et rekordresultat på 15,1 millioner kr. Heraf øges udlodningen til 90 procent af overskuddet til ejerforeningerne bag.

Nye landbrugskunder og vækst inden for rådgivning til øvrige erhverv har medvirket til, at Velas, der er landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget, kommer ud af 2021 med et rekordhøjt resultat på 15,1 mio. kr. 

I 2020 lød resultatet på 13,9 mio. kr.

- Jeg er mere end tilfreds med, at Velas igen i år formår at levere et flot resultat til gavn for både kunder og foreningerne bag Velas. Det giver os mulighed for at investere endnu mere i vores medarbejdere og vores rådgivning, og det viser med al tydelighed, at vi har lagt den rette kurs for vores fælles rådgivningsvirksomhed. Det er godt gået, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i Velas. 

Tilbage i slutningen af 2020 lancerede Velas en ny strategi, der har til formål at løfte landmandens forretning. 
- Men selvom man har den rigtige strategi, kan den ikke føres ud i livet uden de rigtige medarbejdere. Vores mange dygtige kolleger har gennem året leveret en meget stor indsats i dagligdagen til glæde for vores mange kunder i og uden for landbrugserhvervet, siger Jan Winther, adm. direktør i Velas og fortsætter: 

- Vi er kommet langt med fusionen tilbage fra 2019, og vi begynder nu at høste frugterne af de mange fordele ved at drive en virksomhed af vores størrelse. Vi har mulighed for at tilrettelægge vores arbejde på en måde, så vi nyder godt af stordriftsfordele uden at fjerne fokus fra den enkelte kundes behov. 

Tilgang af nye kunder

Gennem året har Velas fået en række nye landbrugsfaglige kunder, ligesom der på medarbejdersiden er blevet rekrutteret yderligere. 

Udover at være landets helt store spiller på faglig rådgivning til de danske landmænd, så rådgiver Velas’ konsulenter også mange selvstændige erhvervsdrivende i øvrige erhvervsliv. 

Klimaet er ganske naturligt kommet øverst på landbrugets agenda i 2021. Der er ingen tvivl om, at Velas kommer til at spille en nøglerolle i landmændenes arbejde mod at mindske klimaaftrykkene på de enkelte bedrifter. 

Til at understøtte den udvikling har Velas gennem året etableret et klimateam med 10 rådgivere fra forskellige faggrupper, som hver især skal hjælpe landmanden med at opnå klimabesparende effekter i alle dele af den daglige drift. 
Derudover har Velas også for alvor haft fremgang i Velas Energy, som specialiserer sig i rådgivning om etablering af solceller. Her er målet, at landmanden skal have en markant større bid af kagen, når der opføres solceller på hans jord. Typisk viser det sig, at landmanden gennem Velas Energy løfter sin indtjening med flere millioner kroner på de enkelte solcelleprojekter. 

Som følge af de forgangne års stærke økonomiske resultater er Velas en solid økonomisk virksomhed. Derfor øges udlodningen i år til 90 pct. af overskuddet.

- Velas er efterhånden så velkonsolideret en virksomhed, at vi ikke har behov for at lægge mere til side. Derimod kan vi nu skrue op for udlodningen til de ni ejerforeninger bag Velas og dermed støtte dem i deres politiske arbejde til gavn for de enkelte landmænd på både landsplan og i lokalområderne, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i Velas. 
 

Læs også