Gamle bilag kan være guld værd

Husk at gemme dine bilag på ejendommens forbedringsudgifter. De skal bruges, når du skal opgøre ejendomsavance, lyder opfordringen fra skatterådgiver.

- Ved opgørelse af ejendomsavance har Skat i flere tilfælde ikke godkendt de medtagne forbedringsudgifter på ejendommene, fordi der ikke har forelagt et bilag på udgifterne.

Skatterådgiver Eva Sandager fra LandboSyd oplyser i en meddelelse, at forbedringsudgifterne fremgår af skatteregnskaberne, men selv om man har gemt disse i alle årene, er det ikke altid nok. Skat vil have selve bilaget på udgiften.

Ifølge Eva Sandager kan det være meget gamle bilag, men at man kan ende i en uheldig og dyr situation, når ejendommen skal sælges.

- Mange smider deres bilag ud efter fem år – og man er efter bogføringslovens § 10 også kun forpligtet til at gemme bilag i fem år – og måske vil du snart smide endnu et års bilag ud her til årsskiftet. Men husk at være opmærksom på, om det er bilag på din ejendoms forbedringsudgifter. For så vil det været bedst at gemme dem, lyder anbefalingen.

Læs også