Solidt plus på bundlinjen hos Sagro

Rådgivningsvirksomheden Sagro kom ud af 2022 med et solidt overskud, blandt andet på grund af rådgivning på grønne områder.

Også 2022 bød på sorte tal på bundlinjen hos rådgivningsvirksomheden Sagro med et overskud på 11,8 millioner kroner. Det samlede overskud er en smule mindre end i 2021, hvor ejerforeningerne kunne trække 14,5 millioner kroner ud, men årsagen skal ikke findes i driften af virksomheden. 

- I 2021 havde vi stor medvind på investeringerne. I 2022 har vi ligesom de fleste andre tabt på disse, men selve driften i Sagro og datterselskaberne er derimod stormet frem, siger Torben Jensen, der er adm. direktør i Sagro. 

Virksomheden sætter rekord på omsætningen, der lander på 289 millioner kroner.Det er en forbedring af den hidtidige rekordomsætning fra 2020 med 9 millioner kroner.  Grunden til den eskalerende forretning skal dog ikke findes i en strøm af nye kunder, men derimod på fastholdelse og en pakke med bredere rådgivningstilbud. 

- Vi oplever en stor fremgang på rådgivning i forbindelse med energioptimering, solceller og vindenergi. Men også når det kommer til selskabs- og etableringsrådgivning er vi lykkedes med at skabe et miljø, hvor man tænker Sagro, hvis man vil kigge på selskabsstruktur eller ønsker at etablere sig som landmand, siger han. 

Overskuddet fra 2022 går direkte tilbage ejerforeningerne og medlemmerne.

Læs også