Jubilarmøde på Dalum Landbrugsskole: Den 121-årige elevforening er fremover samlet omkring tidligere landbrugselever

På den årlige jubilar- og elevmødedag i sidste uge på Dalum Landbrugsskole sagde elevforeningen, Dalum Lærlinge, farvel til de tidligere mejerielever.

- Tak for et godt samliv og nu en lykkelig skilsmisse.

Sådan lød det i flere taler på den traditionsrige jubilardag på Dalum Landbrugsskole i Odense i sidste uge. Her markerede man blandt andet, at det var sidste gang, at der blev holdt fælles jubilardag og elevmøde for tidligere afgangselever fra både mejeriskolen og landbrugsskolen.

Dalum Landbrugsskoles festsal var som sædvanligt fyldt af hundredvis af tidligere landbrugs- og mejerielever, der på dagen kunne fejre, at de for 25, 40, 50, 60 eller 65 år siden fik overrakt deres uddannelsesbevis på Dalum Landbrugs- og Mejeriskole.

God afskeds-stemning

Den fælles skole blev i 1979 delt op i to selvstændige skoler på næsten samme adresse, og har siden udviklet sig voldsomt til et stort kompleks af mange uddannelser og skoleforløb. Mejeriskolen har også skiftet navn til i dag Kold College.

- Tiden er nu kommet til, at vi i god stemning – men også med lidt vemod – siger farvel til mejeristerne i elevforeningen, Dalum Lærlinge, efter 121 år, sagde elevforeningens formand, Kasper S. Hansen, i sin beretning på elevforeningens generalforsamling.

Fra Mejeriskolen blev der tilsvarende udtrykt tak for de mange år sammen i foreningen. Det var aftalt, at Mejeriskolen fik med ved afgangen 120.000 kroner fra elevforeningens kapital til indkøb af et blivende kunstværk på Kold College.

Fremover vil således både jubilarsammenkomsten og elevmødet, der normalt afholdes i starten af juni hvert år, udelukkende være for tidligere landmænd på Dalum Landbrugsskole.

Læs også