Skoventreprenør med vokseværk

MR Skovservice ApS ved Kelstrup nær Haderslev tilbyder en bred vifte af opgaveløsninger inden for skoventreprenøropgaver. I spidsen for det hele står Martin Riggelsen, der for 16 år siden skiftede fra landbrug til selvstændig i skoven med en virksomhed, der i dag tæller 14 ansatte. Senest er der blevet udvidet med tre nye skovmaskiner

Skovopgaver, plantager, rådgivning, salg af træ og flis. Paletten af områder og opgaveløsninger er både stor og varieret hos MR Skovservice ApS ved Kelstrup nær Haderslev. Bag virksomheden står Martin Riggelsen, der i 2002 tog springet og blev selvstændig.

For faktisk var det slet skoven, men landbruget, som den landmandsuddannede Martin oprindeligt satsede på.

-  En dag kom en skovfoged forbi og spurgte om jeg ikke ville være skovmand i stedet. To uger senere sagde jeg ja, husker Martin Riggelsen.

Skovfogeden var Preben Ravn hos Skovdyrkerforening Syd, der dog ikke kunne ansætte Martin Riggelsen, men til gengæld havde en anden løsning med:

-  Han rådede mig til at få et momsnummer. To uger senere sagde jeg ja, husker Martin, der fik sin første skovmaskine i 2006, der var en Silvatec udkørselsmaskine, og så ellers stille og roligt har udvidet sit firma løbende, til i dag med en omfattende maskinpark og 14 ansatte plus seks mere i sommerperioden.

Mange landbrugskunder

MR Skovservice’ kunder er i hele det syd- og sønderjyske område, hvor man har alene har over 1.700 hektar i pasningsaftale. Langt hovedparten af kunderne findes indenfor landbrugssektoren.

Og opgaverne er forskellige – fra læhegn til større skoventreprenøropgaver.

- Vi er de første i Sønderjylland, der er blevet certificerede som biomasseproducent, forklarer Martin Riggelsen.

Og træ og træflis er også en stor artikel for MR Skovservice, der har gode afsætningskanaler for træ og har egne kontrakter omkring flis til varmeværker i hele Sønderjylland.

Nye skovmaskiner

MR Skovservice oplever stigende efterspørgsel fra kunderne, og der er fuldt tryk på de ansatte og skovmaskinerne.

Virksomheden har netop investeret i tre nye skovmaskiner: - En Ponsse Dual kombi-maskine, der kan fælde træer og køre dem ud, - En Ponsse Elk, der er en ren udkørselsmaskine, og en Ponsse Elk, der ligeledes er en ren udkørselsmaskine.

De tre nye maskiner indgår i et i forvejen bredt og varieret maskinprogram hos MR Skovservice.

-  De nye maskiner med brede bælter er gode til blød jord, forklarer Martin Riggelsen.

 

Læs også