Skovmek bag ny import af franske skovtraktorer

Maskinimportør ser et hul i markedet af store traktorer til specialopgaver som neddeling, stubfræsning, og flishugning.

Skovmek ApS i Fredericia har indgået aftale med franske Plaisance Equipment om import og salg af stortraktorer, neddelere og stubfræsere fra Plaisance her i landet.

Indehaver Anders Gundtoft, Skovmek ApS, ser frem til at tilbyde de specialbyggede traktorer til de danske skoventreprenører, som et stærkt alternativ til de traditionelle traktorer.

- Vi ser et hul i markedet af store traktorer til specialopgaver som neddeling, stubfræsning, og flishugning, hvor man i dag ombygger traditionelle traktorer med vendeudstyr og jernafskærmning til at klare dette, siger indehaver Anders Gundtoft, Skovmek.

Plaisances traktorer er opbygget på en jernramme og har ingen plastikskærme. Samtidigt har de en kabine med god komfort som vender rigtigt i forhold til kørselsretningen i skoven, lyder det fra den nye importør.

Også redskabsprogram

Udover traktorerne, som både fås på hjul og bælter i størrelser fra 180-800 hk, producerer Plaisance også redskaber. Redskabsprogrammet, som også kan benyttes på almindelige traktorer, omfatter neddelere til grene/træer, stubfræsere til fræsning af trærødder, stenfræsere til neddeling af sten, beton og andre slags vejmateriale.

Udover de forskellige typer af fræsere fås traktorerne med en fabriksmonteret kran. Kranen har en styrke, der kan håndtere et fræserhoved til neddeling af træer og buske f.eks. langs motorveje. Kranen kan dog også anvendes til fældningsopgaver eller madning af en flishugger.

Skovmek har ligeledes import og salg af Lasco-keglekløvere og skovtænger. Firmaet repræsenterer også Mecanil-fældegrabbe, Rayco-stubfræsere, BMF-skovvogne, Axer-fældegrabbe samt Rabaud på det danske marked.

Skovmek arbejder udelukkende med eneagenturer af alle produkterne, som sælges til professionelle indenfor skov-, landbrug- og anlægsbranchen i Danmark.

l-l

Læs også