bannerPos

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Skovshoved Havn var et at de steder, hvor det var planlagt, at der skulle udledes spildevand, der blot var mekanisk renset.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
03-06-2020 13:34
Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

I 11. time blev to planlagte udledninger af spildevand til Øresund fra Skovshoved Havn i Gentofte og ved Svannemøllen i København på samlet 290.000 kubikmeter i forrige uge bremset.

Få timer før udledningere skulle være sat i gang blev det meddelt af Københavns miljø- og teknikborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), at de blev udskudt 24 timer. Dagen efter blev de udsat til oktober. Nu er de – som de fleste nok også havde forventet – blevet helt aflyst. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) skrev tirsdag aften på Facebook:

- Det er fuldt forståeligt, at der har været voldsom modstand mod den planlagte udledning af spildevand i Øresund. Vi er kendt over hele verden for vores rene badevand i København, som vi elsker og er så stolte af. Det skal vi kæmpe videre for.

- Derfor er jeg også glad for at kunne sige, at vi nu har aftalt med HOFOR, at den planlagte udledning af spildevand, som kun er mekanisk renset, er aflyst. Den var udskudt til oktober - nu har Københavns Kommune og HOFOR givet hinanden håndslag på, at der skal findes en anden løsning. HOFOR arbejder på højtryk med andre mulige løsninger, og det er min klare forventning, at vi får det løst, lyder det fra Frank Jensen. 

Fra HOFOR oplyser administrerende direktør, Lars Therkildsen, at man marbejder intenst med blandt andet andet miljøvirksomheden Krüger for at vurdere forskellige løsninger.

- Vi er i fuld gang med at undersøge tre forskellige typer af alternativer – rensning af spildevandet lokalt, transport af spildevandet samt konstruktionsmæssige løsninger for at sikre den eksisterende ledning. Det er mit håb, at vi helt kan undgå at lede spildevand, der kun er mekanisk renset, ud i Øresund, og det er min forventning, at en af disse løsninger kan gennemføres i andet halvår, siger Lars Therkildsen.

Han fortæller, at udover at være i tæt dialog med Københavns Kommune, så er HOFOR også i tæt dialog med AP Pension. Det er således AP Pension, der bygger på det projekt i Nordhavnen i København, som er årsag til, at den planlagte spildevandsudledning overhovedet er nødvendig. AP Pension bygger således ovenpå den spildevandsledning, som skal lukkes. 

Fra Lars Therkildsen lyder det, at AP Pension bidrager aktivt til at undersøge mulighederne for en konstruktionsmæssig løsning, hvor byggeriet ændres, så spildevandsledningen ikke skal graves fri.

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next