Prismodtager: - Lad os nu vise vores bedrifter frem

Prismodtageren af Årets Særlige Indsats, Jens Gudike Fly, fik prisen for at udstille sin svineproduktion åbent, ærligt og humoristisk på Facebook. Den glade modtager håber, at det kan blive inspiration til, at flere måske får lyst til at vise deres arbejde frem og danne bro mellem land og by.

Intet årsmøde uden priser. Og prisen for Årets Særlige Indsats var med modtagerens arme solidt placeret op over hovedet flere gange.

Jens Gudike Fly fik prisen for at vise sin bedrift frem på en åben, ærlig og humoristisk måde, som formanden for L&F Svineproduktion, Erik Larsen, formulerede det.

- Han er en rollemodel, som via de sociale medier (Facebooksiden »Hverdagen på Enghave«, red.) formår at bygge bro mellem land og by. Mange af de lokale unge følger hans dagligdag som svineproducent. Derudover roses han for sine gode produktionsresultater. Og så er han tilmed også fra Spøttrup (ligesom en af de andre prismodtagere, vi vender tilbage til red.) Giv en stor hånd til ham, lød det begejstret fra Erik Larsen.

- Han er en rollemodel, som via de sociale medier formår at bygge bro mellem land og by

Erik Larsen, om valget af Jens Gudike Fly til at modtage prisen »Årets Særlige Indsats«

Jens Gudike Fly var så stolt, at han ikke var bange for selv at gribe mikrofonen.

- Kom ind og følg min Facebookside og se de videoer, vi laver. Jeg kan kun opfordre til, at der er lidt flere på Facebook, der ville vise, hvad de laver. Man skal selvfølgelig gøre det med omtanke og tænke lidt over, hvad man siger. Men fortæl om jeres hverdag, og fortæl forbrugerne om det, I laver i staldene, for vi gør altså ikke noget ulovligt, sagde prismodtageren og høstede et enormt bifald fra salen.

Årets Afprøvningsvært

Prisen for Årets Afprøvningsvært gik til Søren Andersen fra Spøttrup. Og han blev præsenteret af sektordirektør for Seges Svineproduktion Christian Fink.

- Vi har et samarbejde med over 100 svineproducenter, der fungerer som afprøvningsværter. Det giver nyttig viden og indsigt i hinandens arbejde. Søren Andersen har en stab af dedikerede medarbejdere, der driver en sobesætning med 1.150 søer.- Vi har flere fodringsforsøg oppe hos Søren. De er ofte bøvlede, og de påvirker og driller lidt i den daglige drift. Men behovet for tilpasninger bliver altid modtaget med højt humør, lød det fra Christian Fink, inden Søren Andersen modtog prisen.

- Vi ser ham som én af fremtidens svineproducenter

Erik Larsen, om valget af Martin Villadsen som Årets elev

Årets Elev

Sidst, og årets vigtigste pris ifølge Erik Larsen, var prisen for Årets Elev i dansk svineproduktion.

Vinderen blev Martin Villadsen ved Jens & Søren Nicolajsen, Gammelbygård, elev ved Asmildkloster Landbrugsskole.

Begrundelsen fra juryen var, at Martins nysgerrighed og stædighed har gjort ham til en dygtig landmand. Han er dedikeret og går i dybden med detaljerne, og lader sig inspirere af nye teknikker og hjælpemidler.

- Vi har flere fodringsforsøg oppe hos Søren. De er ofte bøvlede….men behovet for tilpasninger bliver altid modtaget med højt humør

Christian Fink, inden Søren Andersen modtog prisen som Årets Afprøvningsvært

- Vi ser ham som én af fremtidens svineproducenter, lød det fra Erik Larsen, der kunne overrække en check på 6.000 kroner til Martin Villadsen.

På andenpladsen kom Michelle Nielsen, der er i lære ved Kibsdal Svineavl, og på tredjepladsen kom Martin Riber Meldgaard Larsen, Bygholm Landbrugsskole, elev ved Poul Ø. Christensen. De fik henholdsvis 3.000 kroner og 1.000 kroner med sig.

Læs også