Svinenoter: - Usund konkurrence om råvarer

Dat-Schaub, der er Danish Crowns tarmselskab, oplever, at konkurrencen om råvarerne er blevet skærpet, og at det giver et skævt billede af markedet, ifølge AgriWatch.

Dat-Schaub kom ud med et flot regnskab med fremgang for 2018/2019, men den nye udvikling – der er forårsaget af svineprisernes optur – har ændret forudsætningerne, lyder det fra direktøren.

- Det er et gold rush i øjeblikket på svinekød og tarmsæt. Der er en hård konkurrence om råvarer, og den er usund, synes jeg, siger administrerende direktør i Dat-Schaub, Jan Roelsgaard, til AgriWatch og tilføjer, at virksomheden kæmper i Spanien og Tyskland, hvad han kalder »en guerillakrig fra slagteri til slagteri«.

Kød i australske lufthavne med afrikansk svinepest

Grisekød beslaglagt i lufthavne er testet positivt for afrikansk svinepest, skriver Landbrug & Fødevarers Markedsnyt uge 49.

Den australske landbrugsminister har i sidste uge til pressen oplyst, at mere end hver femte pakke med grisekød beslaglagt i australske lufthavne ved senere test har vist sig at indeholde afrikansk svinepest, beretter Agra Europe.

Australien har øget bestræbelserne på at undgå smitte med afrikansk svinepest og har i en måned kørt ekstra check på bagage fra lande, hvor afrikansk svinepest er til stede. En række af de beslaglagte grisekødprodukter er efterfølgende blevet testet. Og her har man fundet, at 22 procent af produkterne indeholdt afrikansk svinepestvirus ifølge nyhedsbrevet.

 

 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også