bannerPos

Svinenoter: - Usund konkurrence om råvarer

04-12-2019 10:00

Dat-Schaub, der er Danish Crowns tarmselskab, oplever, at konkurrencen om råvarerne er blevet skærpet, og at det giver et skævt billede af markedet, ifølge AgriWatch.

Dat-Schaub kom ud med et flot regnskab med fremgang for 2018/2019, men den nye udvikling – der er forårsaget af svineprisernes optur – har ændret forudsætningerne, lyder det fra direktøren.

- Det er et gold rush i øjeblikket på svinekød og tarmsæt. Der er en hård konkurrence om råvarer, og den er usund, synes jeg, siger administrerende direktør i Dat-Schaub, Jan Roelsgaard, til AgriWatch og tilføjer, at virksomheden kæmper i Spanien og Tyskland, hvad han kalder »en guerillakrig fra slagteri til slagteri«.

Kød i australske lufthavne med afrikansk svinepest

Grisekød beslaglagt i lufthavne er testet positivt for afrikansk svinepest, skriver Landbrug & Fødevarers Markedsnyt uge 49.

Den australske landbrugsminister har i sidste uge til pressen oplyst, at mere end hver femte pakke med grisekød beslaglagt i australske lufthavne ved senere test har vist sig at indeholde afrikansk svinepest, beretter Agra Europe.

Australien har øget bestræbelserne på at undgå smitte med afrikansk svinepest og har i en måned kørt ekstra check på bagage fra lande, hvor afrikansk svinepest er til stede. En række af de beslaglagte grisekødprodukter er efterfølgende blevet testet. Og her har man fundet, at 22 procent af produkterne indeholdt afrikansk svinepestvirus ifølge nyhedsbrevet.

 

 

Få en plan B for generationsskiftet

Et generationsskifte involverer ofte mange familiemedlemmer, og det er ikke altid, at forventningerne er stemt helt af. Her kan et strategiforløb være løsningen, så der ligger en klar plan A for generationsskiftet – og gerne en plan B også, lyder det fra rådgivningschef.

Kameraovervågning af stalde i rivende udvikling

Jysk IT har specialiseret sig indenfor kameraovervågning af stalde. Både teknologi og efterspørgsel er i rivende udvikling – også inden for andre brancher end landbruget.

Hold fast i variable lån

Den danske rente kan sandsynligvis ryge endnu længere ned, så man skal holde fast i variable lån, lyder det fra Hans Fink, cheføkonom i Velas (tidligere LMO og Centrovice) og AgroMarkets.

Sætter fokus på malkeren

Med sin Parlour Performance Analyzer sætter SAC tal på, hvad der foregår i malkegraven. Det er blevet taget godt imod på bedrifterne både i Danmark og udlandet.

Vi elsker stadig sovs og kartofler

Selv om de seneste år har budt på et utal af forskellige madtrends, er der ikke ændret ret meget i danskernes madvaner, viser en ny undersøgelse fra Arla.

Parlamentarikere vil have indført bindende naturmål

Et flertal i Europa-Parlamentet har torsdag vedtaget, at EU bør gå foran og sikre, at 30 procent af EU’s territorium består af naturområder inden 2030. Forkert vej at gå, mener Venstres Asger Christensen.

Gør afgrøderne mere robuste med bio-stimulanter

- Planterne kan i nær fremtid stimuleres på en naturlig måde til at tiltrække mikroorganismer omkring deres rødder og blade, der gør planterne sunde og stærke, lød det på denne uges Plantekongres i Herning.

Nyt bæredygtigt foderprotein

På NutriFair offentliggjorde Danish Agro og proteinvirksomheden Unibio et nyt samarbejde omkring et bæredygtigt proteinprodukt, der måske kan blive et alternativ til eksisterende proteinkilder i dansk foderproduktion.
Side 1 af 1746 (34909 artikler)Prev1234567174417451746Next