bannerPos

Svinenoter: - Usund konkurrence om råvarer

04-12-2019 10:00

Dat-Schaub, der er Danish Crowns tarmselskab, oplever, at konkurrencen om råvarerne er blevet skærpet, og at det giver et skævt billede af markedet, ifølge AgriWatch.

Dat-Schaub kom ud med et flot regnskab med fremgang for 2018/2019, men den nye udvikling – der er forårsaget af svineprisernes optur – har ændret forudsætningerne, lyder det fra direktøren.

- Det er et gold rush i øjeblikket på svinekød og tarmsæt. Der er en hård konkurrence om råvarer, og den er usund, synes jeg, siger administrerende direktør i Dat-Schaub, Jan Roelsgaard, til AgriWatch og tilføjer, at virksomheden kæmper i Spanien og Tyskland, hvad han kalder »en guerillakrig fra slagteri til slagteri«.

Kød i australske lufthavne med afrikansk svinepest

Grisekød beslaglagt i lufthavne er testet positivt for afrikansk svinepest, skriver Landbrug & Fødevarers Markedsnyt uge 49.

Den australske landbrugsminister har i sidste uge til pressen oplyst, at mere end hver femte pakke med grisekød beslaglagt i australske lufthavne ved senere test har vist sig at indeholde afrikansk svinepest, beretter Agra Europe.

Australien har øget bestræbelserne på at undgå smitte med afrikansk svinepest og har i en måned kørt ekstra check på bagage fra lande, hvor afrikansk svinepest er til stede. En række af de beslaglagte grisekødprodukter er efterfølgende blevet testet. Og her har man fundet, at 22 procent af produkterne indeholdt afrikansk svinepestvirus ifølge nyhedsbrevet.

 

 

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next