Syntetiske aminosyrer eller sojaskrå?: Nu er forskellene undersøgt

Syntetiske aminosyrers evne til at erstatte protein i foderet har hidtil været antagelser uden videnskabelig evidens, hævder forskere, som nu har gjort forsøg på at eftervise antagelserne.

Hidtil har man antaget, at syntetiske aminosyrer kan erstatte protein fra sojaskrå i svinefoder uden konsekvenser for vækst og slagtekvalitet.

Ifølge amerikanske forskere har denne antagelse dog ikke været baseret på stærk videnskabelig evidens, hvorfor forskerne satte sig for at teste denne antagelse.

Deres forsøg har bekræftet, at vækst og foderudnyttelse ikke påvirkes, men at energikonverteringseffektiviteten kan være lavere ved reduceret proteinniveau.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også