Danish Crown hæver svinenoteringen med 50 øre

Danish Crown hæver svinenoteringen for uge 10 til 10,00 kroner pr. kg.

For første gang i 13 uger hæver Danish Crown deres grisenotering.

Kalenderen siger forår i Europa, og det er ikke kun dagene, der bliver lysere. Der er positive takter på det europæiske marked for grisekød, hvor pres fra de tyske slagterier er med til at løfte priserne. Det skriver Danish Crown i deres ugentlige markedsberetning torsdag.

- Markedet er fortsat ikke supergodt, men vi ser tegn på, at udbuddet af grisekød bredt set i Europa er faldende, og det gør det muligt at løfte priserne. Samtidig kommer vi dag for dag tættere på en genåbning på tværs af Europa, og det kan vi se, vores kunder begynder at positionere sig til, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en god efterspørgsel på skinker, bacon og brystflæsk, mens salget af forender, bove, kamme og nakker er stabilt til stigende priser.

- Vi skal ikke glemme, at den underliggende forklaring på, at priserne nu stiger i et marked, der fortsat er præget af de omfattende nedlukninger på tværs af Europa, er en stor eksport til Asien og særligt Kina. Der har igennem længere tid været en stærk efterspørgsel fra Kina, og nu følger andre lande i Asien efter. De tager slet ikke de samme mængder som kineserne, men det er med til at løfte priserne bredt set, siger Lars Albertsen.

Har indhentet slagtepuklen

Tilmeldingen til indeværende uge blev igen af mindre størrelse, og det betyder, at der som forventet er slagtet op.

- Vi gør opmærksom på, at vægtgrænsen sænkes med tre kilo i uge 11, og vi opfordrer derfor til at melde ekstra til i uge 10, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

- Den forventede tilmelding til næste uge er grundet sænkningen af vægtgrænserne højere end de foregående, men med den slagtekapacitet, der er til rådighed, vil der være behov for at fremrykke grise både i løbet af ugen og fra uge 11, tilføjer de.

Læs også

Corona er en stopklods: Danish Crown fastholder notering for grise
Lad en pattegris-USK vise dødsårsagen
Stor variation i niveauet af mykotoksiner i byg fra høst 2020
Stor byggelyst i svinebranchen
Mærker efterspørgsel fra byggelystne svineproducenter
Webinar om fremtiden i dansk svineproduktion