Prognose: Kraftig prisstigning på smågrise

Danske Svineproducenter opjusterer sin prognose for smågrisepriserne markant.

Vi er – overraskende hurtigt – gået fra en katastrofal markedssituation i begyndelsen af året til nu at stå over for markant højere smågrisepriser.

Sådan lyder det fra Danske Svineproducenter, der netop har opjusteret prognosen over puljenoteringen i 2021 med 94 kroner til 429 kroner set i forhold til den tidligere prognose fra februar måned.

Ligeledes er prognosen for Nord-West-noteringen steget fra 326 kroner til 415 kroner.

Forklaringen er, at udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked er afviklet, fordi tyskerne producerer markant færre slagtesvin. Samtidig er produktionen af smågrise faldet drastisk, forklarer Danske Svineproducenter i en kommentar på www.danskesvineproducenter.dk.

ASF spøger

Samtidig har Tyskland fået lettere ved at eksportere.

- Selvom Tyskland fortsat er afskåret fra det vigtige kinesiske marked, kan vores naboland nu eksportere til Singapore og Vietnam igen. Det betyder meget for de tyske slagterier, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Endelig har slagterierne tilsyneladende styr på coronasituationen.

Usikkerheden er dog fortsat høj, fordi pandemien endnu ikke er overstået, og ASF kan brede sig i Østtyskland. Desuden kæmper de tyske slagterier med højere omkostninger, som de måske ikke kan vælte over i detailledet – og det kan eventuelt give et prispres på det tyske marked, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Danske Svineproducenters prisprognose 2021/22.

Læs også

Flere ædepladser i ny foderautomat
Kartoffelprotein får særskilt datablad i fodermiddeldatabasen
Prisstigning i vente på populært kartoffelprotein
Tönnies på førstepladsen i tysk rangordning
Danish Crown fastholder grisenoteringen
Den frivillige vej til ammoniakreduktion