Deadline for samtykke til bonus nærmer sig

Deadline for at afgive samtykke til Landbrug & Fødevarer, Svineproduktions bonusprogram nærmer sig. Senest den 25. juni 2021 skal der afgives samtykke med AgroID via landmand.dk. Det minder Svineproduktion.dk om.

Brugere af DanBred-genetik har mulighed for at få en bonuskonto med bonuspoint. For at få del i bonuspoint kræver det, at man giver sit samtykke, og endelig deadline for at afgive samtykke er den 25. juni 2021. Arkivfoto

Som svineproducent og bruger af DanBred-genetik er der mulighed for at få en bonuskonto med bonuspoint. Bonuskontoen bruges som fordelingsnøgle, når Landbrug & Fødevarer Svineproduktion (LFS) deler ud af det overskud, som DanBred-genetikken skaber.

For at få del i bonuspoint, kræver det, at man giver sit samtykke. Det oplyser Svineproduktion.dk.

25. juni er deadline

Endelig deadline for at afgive samtykke er den 25. juni. Herefter laves den endelige og gældende datakørsel med tildeling af bonuspoint. Efter den 25. juni er der ingen muligheder for ændringer eller for at få bonuspoint for 2019.

Man kan dog stadig give sit samtykke efter den 25. juni, men så bliver det for bonuspoint for 2020 og fremefter.

På Svineprodutkion.dk opfordres der til, at man afgiver sit samtykke hurtigst muligt. Fra den 25. maj beregner LFS de foreløbige bonuspoint for 2019, og det giver mulighed for at se de foreløbige bonuspoint, når man har afgivet samtykket.

Er der fejl i registreringerne, har man frem til den 25.juni til at få dem rettet.

Samtykke kræver AgroID

Det kræver et AgroID for at kunne afgive samtykke.

Ifølge Svineprouktion.dk er det gratis at oprette et AgroID, og det kan klares på landmand.dk.

Et AgroID skal også være CVR-valideret for at få adgang til en LFS bonuskonto.

Slagtesvineproducenter har mulighed for at se, om deres smågriseleverandører har afgivet samtykke og bede dem gøre det, hvis det ikke er sket.

Uden soholders samtykke kan slagtesvineproducenter ikke få en bonuskonto.

Samtykke til forskning

Udover det samtykke, der skal afgives for, at man kan få en bonuskonto, opfordrer Seges Svineproduktion endvidere til, at man afgiver et særskilt samtykke om Landbrug & Fødevarer Svineproduktion brug af CVR-nummerets bonuskonto/bonuspoint til forskningsformål.

- Dette samtykke til at bruge CVR-nummerets bonuskonto til forskningsformål afgives selvstændigt og ligeledes elektronisk med AgroID via Landmand.dk, lyder det på Svineproduktion.dk.

Det oplyses samtidig, at dette samtykke ikke har en deadline, men at der opfordres til, at det afgives samtidig med Samtykkeerklæringen til bonuskontoen.

Oprettelsen af CVR-nummerets bonuskonto er dog ikke betinget af dette samtykke.

Læs mere om bonusprogrammet på Svineproduktion.dk.

Læs også