Sofari på Fyn

Søndag den 5. september er det muligt både at se den økologiske svineproduktion på Risbjerg Landbrug i Jordløse og smage på kødet, når Kirsten Rasmussen og Hans Erik Jørgensen inviterer til Sofari.

Kirsten Rasmussen og Hans Erik Jørgensen inviterer til Sofari, hvor alle interesserede er velkomne på den økologiske svineproduktion Risbjerg Landbrug i Jordløse, søndag den 5. september. Foto: Ebbe Mortensen

Søndag den 5. september inviterer Kirsten Rasmussen og Hans Erik Jørgensen fra Risbjerg Landbrug i Jordløse, alle der har lyst, til at komme og besøge deres økologiske svineproduktion.

Det gør de i forbindelse med arrangementet »Sofari«, der er en del af »Naturens uge« arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.

Kirsten og Hans Erik Jørgensen har 300 søer, som hvert år producerer cirka 6.000 slagtegrise. De går meget op i trivsel og forskellighed hos både mennesker og dyr, og gør deres bedste for hele tiden at udvikle deres landbrug i en mere bæredygtig retning.

Reducerer CO2-aftryk

I marken dyrkes blandt andet den havre, som grisene fodres med. Derved er mængden af importeret soja i grisenes foder reduceret, og CO2- aftrykket fra produktionen nedsat væsentligt.

Derudover eksperimenterer Kirsten og Hans Erik Jørgensen med dyrkning af en protein-polykultur af mange forskellige afgrøder. Hvis det virker, kan de reducere mængden af importeret protein endnu mere.

Arrangementer finder sted fra klokken 10 til 14 på Nygaardsvej 12, Jordløse, Hårby.

Læs også