Zinkfri fravænning kan godt håndteres

På det ene site med klimastalde hos Wrang Agro er udfasning af medicinsk zink afprøvet i tre ugehold. Erfaringen lyder nu fra staldens team, at foderet med en ny proteinkilde virker godt, men at restriktiv fodring i de første fravænningsdage, samt optimal alder og vægt på den fravænnede gris er afgørende for succes.

- Jeg er rigtig glad for at få prøvet udfasningen af zink af. Vi lærer en hel masse af det, understreger svineproducent Jacob Wrang Rasmussen, der har sagt ja til endnu et afprøvningsforløb i samarbejde med Danish Agro.

- Det handler om strategien og ikke foderet, for foderet er rigtig godt, lyder det fra Bogdan Petru Negru, der står for klimastalden på Ryttergade hos Wrang Agro. Privatfoto

I forbindelse med forsøgsperioden med udfasning af zink, blev der sat vejekameraer fra Skov op i den ene klimasektion, så udviklingen kunne følges i stedet for at have vejehold. Privatfoto

En dygtig medarbejder i svineproduktionen kan ofte se det på grisene, længe før diarréudfordringer bryder ud – ja, nogle gange kan det næsten fornemmes allerede ved dørtærsklen til klimastalden.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også