Afrikansk svinepest fundet i Nordtyskland

Der er konstateret afrikansk svinepest hos en smågriseproducent i Rostock, blot 65 kilometer i fugleflugtslinje fra Danmark.

For første gang er der konstateret afrikansk svinepest (ASF) i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, der ligger i den nordligste del af det gamle DDR.

Flere tyske medier rapporterer, at den smitsomme svinesygdom er konstateret hos en slagtesvineproducent i byen Rostock, der blot ligger 65 kilometer i fugleflugtslinje fra Gedser på Falster.

Myndighederne i delstaten har nu sat flere sikkerhedsforanstaltninger i sving, og vil tirsdag afholde et pressemøde, hvor man vil informere yderligere om resultaterne af de undersøgelser, man har foretaget af besætningen det pågældende sted, samt forklare, hvilke konsekvenser fundet af ASF vil få for svineproducenter i området.

Svært at stoppe ASF i Tyskland

Det er ikke oplyst, hvor mange grise der var hos smågriseproducenten. Myndighederne vil snarest gå i gang med at aflive hele besætningen, for at undgå, at ASF-smitten spreder sig yderligere.

Siden ASF første gang blev konstateret i Tyskland i 2020, har myndighederne haft svært ved at få bugt med sygdommen. ASF har dog stort set udelukkende blevet konstateret i vildsvin.

Således er mandagens fund af sygdommen i Rostock blot fjerde gang, at ASF rammer besætninger med tamsvin. Til gengæld er der i 2021 fundet ASF i over 2000 vildsvin i Tyskland, viser tal fra EU-Kommissionen.

Læs også