Producerer svin i stor stil med hele haler

Sjællandsk full line svineproducent stoppede med halekuperinger i efteråret 2018.

- Vi ser lidt flere lette halebid, men bidsårene heler pænere op, end de gør på halekuperede grise, siger han.

Her er der krølle på halerne. Joachim Clausen stoppede med halekuperinger i efteråret 2018, og det kører fint, selv om det ikke er problemfrit. Foto: Erik Kjærgaard Christensen - Skal man producere svin med hele haler, sparer man den tid, der går med at klippe haler. Til gengæld skal der bruges en lille smule ekstra tid på opsyn. Det er i øvrigt noget, som personalet skal trænes i, siger Joachim Clausen. Foto: Erik Kjærgaard Christensen - Når jeg gør det samlet op, er det yderst begrænset, hvad vi har af ekstra tidsforbrug ved at producere svin med hele haler. Derimod har vi en lille ekstraudgift til beskæftigelses- og rodemateriale. Derfor ville det efter min mening give mening, hvis vi fik 6-10 kroner ekstra pr. leveret slagtesvin, siger Joachim Clausen. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

I efteråret 2018 stoppede alle halekuperinger hos Joachim Clausen, der har 1.100 årssøer og fuld slagtesvineproduktion.

Og det kører fint, selv om det ikke er problemfrit.

Joachim Clausen er 28 år og bor på Ledbjerggård ved Nyrup nord for Sorø, hvor en del af slagtesvineproduktionen foregår. Hans øvrige svineproduktion er fordelt på flere anlæg på egnen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også