Få styr på smågrisene

Uden et vidundermiddel til at tage over for zinken hos smågrisene, skal soholdere være skarpe på fodring og have øget fokus på klimastalden, lyder det fra svinekonsulent i Velas, Peter Mark Nielsen.

Gennem de sidste fem år har slagtesvinene øget deres produktivitet markant, blandt andet ved hjælp af diverse produktionskoncepter og et øget fokus på at bevare en slagtesvineproduktion i Danmark.

Derfor har smågrisene, ifølge svinekonsulent Peter Mark Nielsen, været et lidt overset potentiale i dansk svineproduktion gennem de sidste mange år. Men soholdene er løbende optimeret og trimmet, og 40 fravænnede grise pr. årsso er ved at være virkelighed i flere besætninger.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også