Tysk notering for slagtesvin rykker sig ikke

Den tyske slagtesvinenotering står stille på 13,78 kroner.

På det tyske slagtesvinemarked er udbud og efterspørgsel i balance, og priserne forbliver derfor på 1,85 euro (13,78 kroner). Det fremgår af hjemmesiden vezg.de, der drives af den tyske dyreomsætterorganisatoin VEZG.

- Slagtesvineudbuddet er lavt i Tyskland, og tyske omsættere har ikke problemer med at afsætte slagteklare grise for tiden. Imidlertid er ferietiden begyndt i Tyskland. For eksempel startede skoleferien i Nordrhein-Westfalen, den tyske delstat med flest indbyggere, i mandags. Derfor regner tyske markedseksperter p.t. ikke med større impulser fra kødmarkedet. Historisk set plejer den tyske slagtesvinenotering at være stabil i ferietiden, det vil sige uden større prisstigninger eller prisfald, skriver Danske Svineproducenter i en analyse.

Positiv tendens

- På den anden side kan man konstatere, at slagtesvinenoteringerne er steget i næsten hele Europa på det seneste. Udbuddet af slagteklare grise falder på tværs af landegrænser. Selvom disse prisstigninger var moderate, så er det alligevel en klar opadgående pristendens. Desuden er griseprisen i Kina steget til et niveau, som vækker forhåbning om, at Kina i de kommende måneder igen efterspørger mere grisekød fra Europa, tilføjer Danske Svineproducenter.

Markedsinteressenterne håber naturligvis på, at den prispositive tendens fortsætter i de kommende uger.

I sidste uge steg den tyske slagtesvinenotering med fem cents til 1,85 euro pr. kg.

Læs også