Lille stigning i svineprisen i Holland

Det eneste positive signal på slagtesvinepriserne i EU kommer fra Holland med et lille plus på én cent (7,5 øre). I Spanien og Frankrig er noteringerne stadig under pres, oplyser Danske Svineproducenter.

Den hollandske notering falder i øjnene i denne uge, da den skiller sig ud fra udviklingen i de øvrige europæiske lande med et lille plus på én cent (7,5 øre).

Det oplyser Danske Svineproducenter, der har Interessengemeinschaft der Schweinehalter Norddeutschlands (ISN) som kilde til sine oplysninger.

- Ifølge det hollandske fagblad Boerderij profiterer hollandske slagterier i sammenligning med Tyskland af eksporten til Asien. Med et korrigeret prisniveau på 1,76 euro pr. kg er den hollandske notering i den nederste del af den europæiske prissammenligning, konstaterer Danske Svineproducenter, og fortsætter:

- I Tyskland kunne noteringen holdes stabil på trods af prispresset fra nogle slagterier. Den lille udbudspukkel afvikles efterhånden, og priserne på kødmarkedet har også været stabile på det seneste.

På grund af en generelt uændret markedssituation forventes der en stabil prisudvikling på det tyske slagtesvinemarked, der fortsat afventer nye impulser.

Fald i Frankrig og Spanien

Uændrede priser for slagtesvin blev også konstateret i Belgien, Danmark og Østrig.

Den franske notering faldt med yderligere korrigerede 5 cents (37 øre).

Der rapporteres om et prisfald på korrigerede 2 cents (15 øre) fra Spanien.

Det generelle marked i Europa er stabilt.

Læs også