Danish Agro og Skov vil gøre det nemmere for dig at veje dine grise

Danish Agro-koncernen og Skov A/S har indgået et formelt samarbejde om management-systemet »ProGrow«.

Danish Agro-koncernen har indgået en samarbejdsaftale med Skov A/S omkring lancering af management-systemet »ProGrow«, som fremover vil forhandles af Danish Agro, Vilomix og Hedegaard.

ProGrow måler i realtid grisenes tilvækst og dermed effekten af foderskift og -blanding sammenholdt med klimadata og vandforbrug – data, der kan hæve griseproducenternes bundlinje.

ProGrow sikrer ifølge Danish Agro og Skov valide realtidsdata for grisenes vægt.

- Et nyudviklet 3D-kamera er en af de helt afgørende komponenter i ProGrow, hvor systemet ud fra et billede af grisens overflade nøjagtigt fastslår grisens vægt, fortæller Niels Henrik Lundgaard, produktmanager ved Skov A/S.

Har sit udspring i kyllingeproduktion

Udviklingen af ProGrow startede på baggrund af Skovs mangeårige erfaringer inden for kyllingeproduktion, hvor valide vejedata i realtid er blevet tilvejebragt gennem årtier.

- Modsat kyllingeproduktion har det ikke været muligt at finde en holdbar løsning for mekanisk vejning i stierne, men udviklingen i kamerateknologien betyder, at griseproducenter nu kan tilbydes samme muligheder for realtidsvejedata, lyder det i en pressemeddelelse fra Skov.

Danish Agro-koncernen og Skov har nu gennem tre år testet ProGrow hos flere Danish Agro-kunder, og deres erfaring er, at ProGrow-data sikrer griseproducenterne en højere indtjening.

Læs også