Mangel på smågrise: Tysk notering stiger

Udbuddet af smågrise er ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen, og derfor stiger den tyske VEZG-smågrisenotering nu markant.

VEZG-smågrisenoteringen stiger med 2 euro til 61 euro, mens den tilsvarende notering for 8-kilos grise stiger med 1,20 euro til 36,60 euro.

Det oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- Efterspørgslen på smågrisemarkedet stiger, og udbuddet er ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Imidlertid er det lidt skuffende, at den tyske slagtesvinenotering ikke blev opjusteret i onsdags. Ikke desto mindre forventer de fleste markedseksperter, at den prispositive tendens på smågrisemarkedet fortsætter i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter.

Noteringer stiger

I Holland er smågrisenoteringerne steget med yderligere 26-34 kroner i den seneste uge, mens SPF-selskabet hævede puljenoteringen (PRRS-negativ) med yderligere 10 kroner torsdag.

- På det tyske slagtesvinemarked er efterspørgslen efter slagteklare grise stor. Julehandlen og god eksport til Østeuropa resulterer i stigende priser på kødmarkedet. Prisen for hele slagtekroppen er steget med 7 cent (cirka 52 øre) i den seneste uge, skriver Danske Svineproducenter, der dog også konstaterer, at VEZG ikke hævede slagtesvinenoteringen i onsdags – formentlig fordi julehandlen snart lakker mod enden.

Læs også