Forbundsformand frygter nye lukninger af slagterier

Mindst ét slagteri lukkes, hvis ikke udviklingen i slagterisektoren vendes, lydet det fra en bekymret formand for Fødevareforbundet NNF, der organiserer slagteriarbejdere.

I tredje kvartal af 2023 er der næsten en million færre slagtesvin i Danmark i forhold til første kvartal i 2022. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, og det foruroliger forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Han er stærkt bekymret for, at hvis ikke udviklingen vendes, så vil fremtiden byde på flere lukninger af slagterier udover det, som Danish Crown lukkede i Sæby i juni måned.

- Vi ser, at vores medlemmer sendes hjem og på arbejdsfordeling på flere slagterier, fordi der er for få grise. Så der er brug for forandringer, hvis vi ikke skal ende i en situation, hvor der lukkes flere slagterier. Det er det, vi kæmper for at undgå, siger han.

Hovedparten af skylden har eksporten af levende smågrise til udlandet, mener Ole Wehlast, der efterlyser politisk handling, der sikrer, at flere grise slagtes i Danmark.

Læs også