Funktionelle fibre som en del af løsningen i fravænningsfasen

- Hvad er fiber, og hvor kommer det fra? Det har Simone Husballe Rasmussen fra Hamlet Protein en god forklaring på, ligesom hun her giver et indblik i fibrenes rolle i fremtidens foderblandinger.

Fiber er traditionelt blevet betragtet som en negativ del af foderet, særligt i smågrisefoder, hvilket blandt andet skyldes en vis usikkerhed i forhold til fibers ernærings- og sundhedsmæssige egenskaber.

- Denne usikkerhed bunder i, at vi endnu ikke helt forstår hvad fiber er, hvordan det skal måles, og hvad der sker med det i kroppen, forklarer Simone Husballe Rasmussen, der er Trial Coordinator hos Hamlet Protein.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs mere om Grisekongres

Bliv klædt på til Grisekongres 2023 i ugens tema i Effektivt Landbrug, hvor vi bl.a. dykker ned i sundhed og smittebeskyttelse i besætningen, staldindretning til fremtiden og fokus på fodring og råvarekvalitet.

Læs mere her

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også