Danish Crown henter 27 nye andelsejere på Bornholm

27 nye andelsejere har skrevet under på en aftale med Danish Crown, så bornholmske landmænd kan få slagtet kreaturer hos Danish Crown Beef.

Lukningen slagteriet Mogens Nielsen Kreaturslagteri på Sjælland har givet udfordringer for en række bornholmske landmænd. Siden sommer har Danish Crown derfor arbejdet på at få lavet aftaler med bornholmske landmænd, så de kan få slagtet deres kreaturer hos Danish Crown Beef. Det er nu lykkedes, og i alt har 27 bornholmske landmænd meldt sig ind som andelsejere i Danish Crown. Det svarer til op imod 3.500 kreaturer årligt.

De bornholmske landmænd værdsætter, at der nu er kommet klarhed over, hvordan de kan få slagtet kreaturer fremover. Det giver en ro og tryghed, fortæller Michelle Thorsen, der med sin mand Peter Thorsen driver landbruget Engegaard med slagtekalve og mælkeproduktion.

- Det er meget glædeligt, at vi kan få slagtet dyr på det nærmeste slagteri, da transporttiden betyder noget for vores produkter. Samtidig er det dejligt, at vi nu har fået en afklaring på at få hentet og slagtet dyrene, for det er ikke sjovt at gå i uvished. Nu er der en plan, og det fungerer godt med at få hentet dyrene, og det er nemt at melde dem til, siger Michelle Thorsen.

Godt tilfreds med samarbejdet

Det har været særligt vigtigt at få lavet en aftale, som både giver mening for de bornholmske landmænd og for Danish Crown, og det er lykkedes, mener chef for ejerservice i Danish Crown Beef, Torben Nørremark.

- Vi er rigtig glade for at byde nye andelsejere velkommen, og vi synes, at vi har strikket en løsning sammen, som både giver mening for landmændene og for selskabet. Vi har allerede modtaget de første dyr fra Bornholm, og nu ser vi frem til at udvikle samarbejdet yderligere med de bornholmske landmænd, siger Torben Nørremark.

Hos Danish Crowns bestyrelsesformand er der meget stor tilfredshed over, at der nu er kommet kreaturandelsejere i selskabet på Bornholm.

- Det er altid positivt, når vi kan tilknytte nye andelsejere. Samtidig viser casen her også, at vi i fællesskab kan finde gode løsninger for de bornholmske landmænd, der havde problemer efter lukningen af et slagteri. Der har været en stor velvilje fra begge parter for at lave et godt samarbejde, og jeg er glad for, at Danish Crown kan være med til at sikre slagtning og service for kreaturproducenterne på Bornholm, siger Erik Bredholt, formand i Danish Crown.

Læs også