4.000 nye stipladser fik særlig overfladebehandling hos svineproducent

Overgård Svineproduktion v/ Karl Ole Jokumsen har med hjælp fra Gråkjær A/S udvidet sin produktion med 4.000 stipladser.

De nye stipladser er inden ibrugtagning overfladebehandlet af Schmidt Coating/Brødr. Ewers med produktet Velosit FH921. Det skriver Velosit i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet vil en sådan overfladebehandling optimere rengøringsvenligheden og øge levetiden og holdbarheden betragteligt på betongulvet.

- Der er mange forhold, som skal være på plads i stalden, hvis produktionen skal fungere optimalt. Herunder rengøring, som samtidig er en hård del for den beton, både spalter, vægge og stier er bygget af. Beton er som udgangspunkt åben poret, og den megen vand samt aggressive rengøringsmidler kan nedbryde og svække overfladen over tid, hvis betonen ikke beskyttes, skriver Velosit.

Trænger ind i betonens åbne porer

Overfladebehandling har de senere år, ifølge Velosit, været en stigende beskæftigelse hos Schmidt Coating/Brødr. Ewers, som anvender produktet Velosit FH921, en silikatbaseret sealer.

Produktet påføres med sprøjte eller kost og trænger ind i betonens åbne porer. Her dannes en permanent tætning 1-2 mm inde i betonen, og en tyndfilm efterlades på overfladen, som gør det nemmere at rengøre. Produktet er transparant, VOC-fri, lugter ikke og er uorganisk.

Produktet er tidligere anvendt, ved andre store produktioner som Tybjerggård og Svenstrup Gods.

Både Brdr. Ewers og Gråkjær er at finde på næste uges NutriFair-messe i Fredericia.

Læs mere om Nutrifair 2024

NutriFair er en stor begivenhed inden for fødevare- og ernæringssektoren, der samler professionelle fra hele industrien. Messen afholdes årligt dedikeret til at fremme innovation, viden og netværk inden for fødevareteknologi, ernæring og sundhedssektoren.NutriFair er en stor begivenhed inden for fødevare- og ernæringssektoren, der samler professionelle fra hele industrien. Messen afholdes årligt dedikeret til at fremme innovation, viden og netværk inden for fødevareteknologi, ernæring og sundhedssektoren.

Læs mere her

Læs også