Uændret svinenotering

Der er stadig flere grise i markedet, end der er behov for i øjeblikket, så priserne kan endnu ikke løftes, lyder det fra Danish Crown.

11,80 og 9,40 kroner pr. kg, lyder noteringen på på henholdsvis slagtesvin og søer i næste uge, hvis man er leverandør hos Danish Crown.

Dermed fastholder selskabet noteringen på samme niveau.

- Det europæiske marked for grisekød har umiddelbart fundet den forventede stabilisering i takt med, at udbuddet svinder i Europa. Der er dog stadig flere grise i markedet, end der er behov for i øjeblikket, så priserne kan endnu ikke løftes, lyder det fra Danish Crown i en kommentar.

- At få udbud til efterspørgsel til at matche bedre er første skridt på vejen, og det er godt på vej. Perioden efter nytår er traditionelt mere rolig, fordi markedet skal finde sig selv, før priserne kan flyttes, og det kræver, at markedet er mere ligevægtigt, end det har været indtil nu, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Kort horisont

Forventningen er, at det ferske marked i Europa vil flytte sig i en mere positiv retning, og derfor afventer alle interessenter at se, hvornår det ryk kommer.

- Vores billede af aktiviteten er altid med meget kort horisont, men det faldende udbud ventes at skabe en ny situation. Alle er klar over, at faldet i produktionen af grise vil have en effekt, men hvor stor den bliver, er det helt store spørgsmålstegn for alle parter i markedet, siger Mads Stougaard.

Læs også