bannerPos

Kim Heiselberg: Afrikansk svinepest er den store joker

- Uanset om man er smågriseproducent eller slagtesvineproducent har vi nogle historisk høje svinepriser, og det skal vi glæde os over og udnytte bedst muligt, lød det fra Kim Heiselberg i hans første beretning som formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter. Fotos: Morten Ipsen

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-01-2020 10:00
- Vi har fået en »gave« til dansk svineproduktion, en højkonjunktur, som selv den mest optimistiske ikke havde set komme. Den fordel skal vi udnytte, lød det i går fra formand Kim Heiselberg.

- Den enes død er som bekendt den andens brød, og sådan er det også med afrikansk svinepest.

Sådan lød det i går fra formanden for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, da han aflagde beretning på foreningens generalforsamling i Messe C i Fredericia.

Formanden kunne i sin første årsberetning som foreningens formand se tilbage på et år, der har været præget af udfordringer som den skærpede

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.

Krav til kastration i QS er igen til debat

Svineproduktion.dk meddeler, at emnet om, hvorvidt udenlandske leverandører af grise eller kød til det tyske marked skal følge QS’ regler om fuld narkose før kastration, netop er taget op på ny.
Side 1 af 1931 (38613 artikler)Prev1234567192919301931Next