bannerPos

Kim Heiselberg: Afrikansk svinepest er den store joker

- Uanset om man er smågriseproducent eller slagtesvineproducent har vi nogle historisk høje svinepriser, og det skal vi glæde os over og udnytte bedst muligt, lød det fra Kim Heiselberg i hans første beretning som formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter. Fotos: Morten Ipsen

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-01-2020 10:00
- Vi har fået en »gave« til dansk svineproduktion, en højkonjunktur, som selv den mest optimistiske ikke havde set komme. Den fordel skal vi udnytte, lød det i går fra formand Kim Heiselberg.

- Den enes død er som bekendt den andens brød, og sådan er det også med afrikansk svinepest.

Sådan lød det i går fra formanden for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, da han aflagde beretning på foreningens generalforsamling i Messe C i Fredericia.

Formanden kunne i sin første årsberetning som foreningens formand se tilbage på et år, der har været præget af udfordringer som den skærpede

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.
Side 1 af 1772 (35433 artikler)Prev1234567177017711772Next